Capuchontruien nù in de uitverkoop!

Peter van Lenth
Volg me

Het dragen van een ‘capuchontrui’ wordt in Oklahoma mogelijk verboden in openbare gelegenheden. Zo poogt de overheid met name overvallen terug te dringen. Het is de bedoeling dat mensen op straat gewoon herkenbaar moeten zijn. Ik sta niet onwelgevallig tegenover dit wetsvoorstel. Toch zie ik wat haken en ogen. Wat doen we met helmdragers?

De helm is een prachtmiddel gebleken voor moordenaars die met de motor langszij komen rijden, een salvo afvuren en er al gassend vandoor gaan, de hoek om, de straat uit, de poort door, de garage in. Geen mens die ook maar een blik op het gezicht kon werpen. Misschien biedt een transparante helm uitkomst.

In Oklahoma wordt die wet niet van toepassing op mensen die vanuit geloofsovertuiging het gezicht bedekken. Dat vind ik maar gek. Zulk respect voor geloof gaat mij te ver. Ik vind dat je van gelovigen mag verwachten dat ze hun geloof ontdoen van zulke rariteiten. Immers, we willen toch dat mensen herkenbaar zijn? Nou dan! Anderzijds, als zo’n gelovige bovendien in een lang gewaad rondloopt, dan zal er vast geen overval in de maak zijn. Het lijkt me nogal onpraktische kleding voor overvallers.

Op koude dagen, met name in extreem koude streken, kan je niet van mensen verwachten dat ze de capuchon afknippen van de jas, net zo min als je mag verwachten dat ze de sjaal, oorwarmers of muts afzetten. Anderzijds, wie gaat er nou een overval plegen op zo’n extreem koude dag of nacht? Hmm, okay, die zijn er natuurlijk genoeg. Wat is eigenlijk de temperatuur in Oklahoma?

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *