Dr. Martijn de Koning is een useful idiot, helaas

Peter van Lenth
Volg me

Dr. Martijn de Koning is antropoloog, met als specialisme de Islam, aan de Universiteit van Amsterdam. Wetenschapper dus, maar eentje van het onzuivere soort, helaas. Onzuiver, want hij meent serieus dat islamofobie bestaat. Bovendien blijkt het een useful idiot. Niet voor niets wordt hij uitgenodigd om te spreken op door Nederlandse moslims georganiseerde bijeenkomsten. Zij lopen met hem weg, want hij bezingt hun ‘emancipatie’ en ontwikkeling van de afgelopen halve eeuw en leeft met hen mee elke keer dat er een moskee wordt beklad. Uit niets blijkt dat hij hen wezenlijk durft te bekritiseren. Bekijk deze lezing bij de Amsterdamse studentenvereniging Al Furqan op 13 februari 2015 als je me niet gelooft.

Martijn de Koning past in een lange traditie van universitaire antropologen en sociologen die alle decennia vanaf de jaren-zestig ons het zand in de ogen strooiden door hautain te oreren dat alle met de nodige schroom aangekaarte problemen vanzelf zouden verminderen met elke volgende generatie. Niets van wat zij al die decennia beweerden is achteraf waar gebleken, werkelijk helemaal niets! Sterker, de eerste generaties hier binnengekomen moslims bleken veel minder een probleem dan de huidige moslimjeugd. Zijn we door die ‘wetenschappers’ bedrogen? Nee, we zijn niet bedrogen; zij bedrogen eerst en vooral zichzelf, naïef als ze destijds nog waren, ook al dachten zij echte wetenschappers te zijn. Maar Martijn de Koning is pas sinds 1999 specialist in de Islam. Hij zou toch beter moeten weten?! Ja, dat zou hij zeker en daarom vind ik hem wèl een bedrieger, een nepwetenschapper.

Wetenschap is niet alleen het kunnen opnoemen van cijfertjes over hoeveel moskeeën er nu zijn, of hoeveel moslims er in Nederland wonen, of … kijk maar naar alle cijfertjes die De Koning opnoemt in die lezing. Wetenschap is vooral het hanteren van de juiste definities. De Koning begaat wetenschappelijke doodzondes, alleen al door islamofobie als echt bestaand te poneren. Een waar wetenschapper weet beter. De term ‘islamofobie’ is hooguit een strijdterm, bedoeld om een politiek-ideologische strijd te voeren. Het is zo je wilt een propagandistische term, meer niet.

De ellende is dat neppers als Martijn de Koning het er niet bepaald makkelijker op maken bepaalde moslimjongeren te overtuigen van hun denkfouten.

Getagd , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Dr. Martijn de Koning is een useful idiot, helaas

 1. Arjan Fernhout zeggen:
  Natuurlijk bestaat islamofobie. Protesten tegen de islam bestonden niet of nauwelijks in de jaren ´90. Zeker niet van de kant van Amerikanen. Die gebruiken ´nieuwe correctmenschen´ zoals jij als useful idiots. Waarschijnlijk heb je het over een jaar of tien over Chinezen en wat daar allemaal mis mee is. En dan heb je kritiek op sinologen.
 2. richard kamp zeggen:
  Het westen is er uitstekend in de zaken om te draaien.
  Dagelijks worden de leugens over ons uitgestrooid, over Putin, over Griekenland, over Moslims.
 3. ReggieRoning zeggen:
  Vroeger waren het de gekleurden, daarna de communisten, daarna de joden, nu de moslims en straks idd de Chinezen. Toevallig altijd in lijn met het buitenland”beleid” van hen die zich exceptioneel beschouwen.
 4. Pechtold, Rutte, Buma, Samson en Jihadisten probleem!

  De oorzaak van jihadisme is de verplichting om de jihad te voeren, maar de machtigste Politici willen dit waarheid niet inzien. Het is levensgevaarlijk voor het westen! Wij hebben ooit simpele zielen binnengehaald en die hebben een enorme salafistische massa beweging veroorzaakt! Dagelijks komen in heel Europa duizenden en duizenden nieuwe jihadisten binnen en beschouwen ze Nederland als een prooi land!
  De oorzaak is de haat tegen het westen die er vanaf zuigeling word ingepompt door opvoeding en imam. Islamitische jongeren scoren op dit punt “zorgelijk hoog”: 81% van de jongeren vindt in meer of mindere mate dat moslims meer macht moeten krijgen dan anderen in Nederland en 86% van de moslimjongeren is het in meer of mindere mate eens met de stelling dat Nederland moet worden overgenomen…Het Jihadisme stoelt op de islamitische religie. Dat dit Jihadisme nu zo zeer manifest wordt komt door de bevolkingsexplosie, die een stuwmeer van overtollige, ledige jongemannen heeft voortgebracht. Die vinden in hun religie een rechtvaardiging om zo te keer te gaan. Kortom: we zijn er nog niet klaar mee en kunnen volksverhuizingen tegemoet zien. Onze politici? Snappen er niks van.

  Het islamitische verovering lust als de belangrijkste voedingsbodem voor Jihadisme.

  Grote meerderheid van de moslims in Nederland is van mening dat Nederland, over 20 jaar makkelijk overgenomen kan worden. Jihad is een heilige plicht en als er genoeg moslims zich in een prooiland zich verzameld hebben, begint er weer een Jihad game! Deze opvatting is met de immigratie meegekomen en wordt dagelijks gevoed via satelliet, internet en imams in de moskeeën. De overheid door domheid geregeerd heeft de meest absurde overeenkomsten ondertekend waar ze met een uitzondering niet onderuit kunnen. Massa verzameling van de islamieten is het grootste gevaar voor de vrije wereld.

  Nu, geen verblijfsvergunningen meer, dit is een oorlogsverklaring aan nederland, we zijn het zat.
  De oorzaak van jihadisme zien we dagelijks. Natuurlijk spelen islamitische doctrines een centrale rol in de verspreiding van het jihadisme. Georganiseerd geloof is gif en de islam is één van de vele varianten. 

  Hoewel er inderdaad jihadisten zijn die niet in ongelijkheid zijn opgegroeid, kan het niet geheel weggepoetst worden als voedingsbodem voor bekering tot het fundamentalisme. Voor sommige terroristen is het feit dat zij niet in westerse luxe kunnen leven reden om zich aan te sluiten bij militante islamitische organisaties…Moslims in alle Europese staten staan voor het merendeel achter de jihadisten. Ze hebben maar één doel Europa islamiseren. Machtigste Politici willen dit niet inzien en demoniseren de rest. want dagelijks komen in heel Europa duizenden en duizenden nieuwe jihadisten binnen. Europa gaat kapot door de EU leiders die van mening zijn dat al deze moslims hier kunnen blijven wonen. In de toekomst zullen heel veel moslims het voor niet-islamieten heel moeilijk gaan maken. Moslims komen naar hier om vrijheid en eenmaal bij ons gaan ze de oorspronkelijke bewoners al hun vrijheden ontnemen.

  Deze Jihadisten komen niet uit de hemel, Islam als veroverings- ideologie beveelt voor de Jihad…Jihad is een kernwaarde van hele islamitische politieke-militaire systeem. Een voedingsbodem is bodem waarom het goed toeven is, waarop de plant gedijt, een bodem die alle noodzakelijke elementen bevat voor fantastische groei. Zo’n voedingsbodem zijn onze wegkijk-politici, met D66 en PvdA als lichtend voorbeelden…Zolang islam zich verder wilt uitbreiden, ontstaat een voedingsbodem voor jihadisme en hoe meer moslims in Nederland, hoe erger het wordt.
  Jihadisme komt door religieuze haat alleen en niets anders en dat veroorzaakt pas de ongelijkheid.

  De meeste moslimjongeren voelen zich superieur ten opzichte van Nederlanders. Bijna 95% van de moslimjongeren vindt het belangrijk om moslim te zijn en wilt vechten als iemand kritiek heeft over de islam. Jihadisme, Islamitisch terrorisme is een geloof, geen toeval!

  Op deze manier is de maatschappij hopeloos verdeeld en moslims enclaves worden steeds groter.

  De belastingen zijn veel te hoog, VVD voert de PvdA programma uit! De belastingen zijn veel te hoog waardoor het vertrouwen volledig is verdwenen bij de burger. Banen staan op de tocht, flexwerken is een ramp waardoor huizenmarkt op slot! Een kind kan begrijpen waar het wringt. Daar ligt het werkelijke probleem en daar doet dit kabinet niets aan. Helemaal niets!
  De islamisering, de salafistische verbreiding, jihadistische voedingsbodem, wordt alleen nog erger…Nederlandse volk wilt niet alleen de jihadistische jongeren maar ook geen miljoenen salafisten in Nederland!
  We hebben nu onderhand al zoveel politici kunnen betrappen op geheugenverlies. En het Nederlandse volk is er helemaal klaar mee. We zijn het zat! En wij willen ons land terug!

  Salafisten collabarateur Ahmed Marcouch wilt nog meer moskeen laten bouwen!

  Versterking van salafisme in Nederland gaat immers gewoon door, ondanks voortdurende waarschuwingen van islamkenners in binnen- en buitenland, honderden boeken, honderdduizenden artikelen op internet, en zelfs ondanks ISIS, dat elke dag weer laat zien wat jihad nu eigenlijk precies de kern van Islam is. Niemand zo blind als politici die niet willen zien.

  Jihadisten/salafistengedogers PvdA, GL, CDA en D66 willen hun vijandelijke immigratiebeleid niet veranderen. Dit is wat ISIS en andere jihadisten graag willen! VVD, D66, CDA, PvdA en GL zijn nog steeds voor de moslimimmigratie…,Rutte kabinet zet islamisering voort, moslim enclaves worden nog groter…

  Rutte is niet tegen de Islamisering! Rutte heeft het woord islam niet in zijn mond gehad, had alleen over een groep islamitische soldaten,jihadisten die naar syrie gaan!

  Een overbevolkte land dat uiteindelijk ten onder zal gaan aan de islamitische massa-immigratie dat toegestaan is door de stomme Politiek. Nog een paar decennia dan iser brutale islam die overheerst. De kinderen die nu opgroeien krijgen het zwaar.

  Nederland heeft niets aan mensen als Pechtold, Rutte, Buma en Samson die zich verschuilen achter de EU of VN en zelf het politiek correcte hoofd ophouden.

  Wat VVD’ers over de jihadisten zeggen, vooralsnog zien we alleen woorden. Jihadisten voedingsbodem blijft ook onder hun kabinet bestaan…Voor een harde en duidelijke aanpak is kennelijk geen steun te vinden. En dat is jammer want zo gaat de veenbrand van het Jihadisme voort.

 5. Pingback: Dr. Martijn de Koning mythologiseert: “Islamofobie bestaat” | P. van Lenth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *