Alle bootvluchtelingen meteen terug naar Afrika

Peter van Lenth
Volg me

Op moment van schrijven is een grote reddingsoperatie aan de gang op de Middellandse Zee. Maar liefst 700 bootvluchtelingen werden door het kapseizen in zee gemieterd zodra een koopvaardijschip werd waargenomen. Dat kapseizen zou zijn gebeurd omdat alle opvarenden naar één kant gingen om te kijken naar het koopvaardijschip. Zou het?

In elk geval moet het nu toch wel iedereen met zelfs maar een beetje realiteitszin duidelijk zijn dat er door Europa fundamenteel anders gereageerd moet gaan worden dan tot nu toe. En dan bedoel ik niet dat er een veerdienst voor illegale immigratie moet gaan komen, maar dat deze morbide pogingen moeten worden ontmoedigd door ze accuut terug te brengen naar Afrika. En als dat niet helpt, door voor de boeg te schieten om ze ommekeer te laten maken. En als dat niet lukt, door raak te schieten.

Of weet jij nog een alternatief?? Kom maar op met je voorstel.

Getagd , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Alle bootvluchtelingen meteen terug naar Afrika

 1. D.DAY zeggen:
  Het is een rare wereld waarin we leven. Neem nou die ‘bootvluchtelingen’. Zij hebben geld om mensensmokkelaars te betalen om naar het rijke westen gebracht te worden. Niemand, behalve mogelijk een hier al wonend familielid, heeft ze gevraagd hier naar toe te komen. En toch hebben de VN en de EU het voor elkaar gekregen dat alles wat met deze gelukszoekers te maken heeft ons MOREEL probleem is en dat wij deze ongenode gasten dienen te redden en/of op te vangen. Als het dan ons probleem is dan moeten wij ook die maatregelen nemen die zorgen dat het westen leefbaar en welvarend blijft. Ik denk hierbij aan de manier die Australië doet: boten op zee tegen houden en begeleiden naar een eiland waar de avonturiers in soberheid hun asielaanvraag mogen doen. In dit geval zou, in plaats van een eiland, een stuk land in Libië van een krijgsheer gehuurd moeten worden. De krijgsheer mag dan ook nog mankracht leveren als bewaking. Reken maar dat dit werkt.
 2. pvanlenth zeggen:

  Ik stelde eerder al eens een eilandje bij Noorwegen voor. Lekker noordelijk, heerlijk skieën enzo.
  Op Jalta.nl schreef een columnist vandaag dat het een nieuw internationaal probleem is geworden en dat het een onverwacht en ongewenst gevolg is van de internationale verdragen die ons niet alleen moreel verplichten, maar ook juridisch. Rechters moeten eraan te pas komen, met als gevolg dat één asielzoeker gemiddeld 25.000 euro kost! Dat geld kan veel beter besteed worden, maar dan moet het dus wel uit het juridisch systeem weg. Wat mij betreft wordt asiel van recht een gunst. Dan verlenen landen alleen asiel aan hen waarvoor echte sympathie wordt gevoeld en die qua normen en waarden goed in ons systeem passen.
  Dan gaan natuurlijk zekere mensen roepen dat het immoreel is om slechts asiel te verlenen als diens gezicht je aan staat. Maar ik denk dat zo’n beoordelingswijze meer bij de mens past dan die zuiver morele van de theoretische filosoof (of vrijdenker).

 3. ReggieRoning zeggen:
  Ja, stop met het verspreiden van “democratie” middels bommen. Zo niet, aanvaard de consequenties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *