Tassendieven verdienen heel zware straffen

Peter van Lenth
Volg me

Mijn vrouw is een week op bezoek bij onze dochter die in Peru wetenschappelijk onderzoek doet. In de taxi vanaf het vliegveld van Lima op weg naar de B&B werd bij een stoplicht opeens de zijruit ingeslagen (waarschijnlijk met een pistool) en de tas van onze dochter zo van haar schoot weggegrist. De crimineel ging er achterop een brommer als de wiedeweerga vandoor. Werkelijk alles had ze in die tas zitten: mobiel, paspoort, pasjes, laptop, dagboek en onderzoeksgegevens van de afgelopen drie weken die nog in de computer moesten worden ingevoerd. Het is een persoonlijk dramaatje zoals we dat allen wel hebben meegemaakt of ooit gaan meemaken, hopelijk niet te vaak natuurlijk. Over dat persoonlijke (wat denk je van een twee jaar oud dagboek) wil ik het nu niet hebben; da’s meer iets voor de eigen familie. Over wat ze zelf had kunnen doen om de roof misschien te voorkomen of de schade wat te beperken, heb ik het in het volgende blog. Het gaat me nu in dit blog vooral om die onderzoeksgegevens.

Misschien beseffen die crimineeltjes het niet, maar het is gewoon een feit: Ze schaden hun eigen volk in fikse mate. Dat onderzoek wordt gedaan om de Peruaanse bevolking te helpen bij het verbeteren van de teelt van een gewas. Criminelen lijken er nooit om te malen, om het negatieve effect dat ze hebben op maatschappelijke vooruitgang. Ze hebben vooraf geen weet van de inhoud van zo’n tas en het zou daarom zomaar kunnen dat die tas zelfs voor hen of hun geliefden belangrijke gegevens bevat, gegevens die door hen zo goed als zeker in de eerste de beste vuilnisbak worden gemieterd, zeker als ze in een hen onbekende taal geschreven zijn. Hoe is het mogelijk dat mensen zo onverantwoord in het leven staan dat ze tassen stelen zonder de inhoud te kennen?!

In het leven heb je een aantal categorie├źn mensen. Je hebt degenen die willen bijdragen aan een betere wereld, dan heb je degenen die meer voor de eigen vooruitgang gaan, maar daarbij anderen geen schade willen berokkenen. En ergens onderaan de ladder heb je de crimineeltjes die het geen enkel probleem vinden om tassen te stelen, zelfs als hen verteld wordt dat er zaken in kunnen zitten die ook voor hun eigen dierbaren van groot nut kunnen zijn. Wat mij betreft past dit soort crimineeltjes een veel zwaardere straf dan een paar maandjes zitten.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Tassendieven verdienen heel zware straffen

  1. D.DAY zeggen:
    Iedereen moet met z’n poten van je spullen blijven. Het doet er niet toe wat ze pakken, ze hebben er altijd vanaf te blijven. De straffen voor dit soort figuren mogen wat mij betreft afschrikwekkend hoog zijn, zodat iedereen zich overal wat vrijer en ontspannender kan begeven.
  2. Pingback: Tassendiefstal, wat kan je er zelf tegen doen | P. van Lenth

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *