Beperkt boerkaverbod? Wat een slappe hap!

Peter van Lenth
Volg me

burka-niqab-hidschab-tschador Morgen wordt dan eindelijk over een boerkaverbod vergaderd in de Tweede Kamer. Dit thema uit het destijdse akkoord tussen PvdA en VVD kwam erin op aandringen van de VVD. Het is een beperkt verbod geworden omdat een algeheel verbod tezeer zou ingaan tegen de vrijheid van godsdienst. Voor een beperkt verbod zag men dus nog wel ruimte, met als argument dat we een open samenleving moeten willen waarin mensen herkenbaar moeten zijn op zo ongeveer de volgende plaatsen: in de zorg, in overheidsgebouwen, in het openbaar vervoer, in scholen, in rechtszalen. Slappe hap dus, want wie echt een open samenleving waarin mensen herkenbaar zijn voorstaat, zal juist ook op straat de boerka niet willen zien. En wat te denken van het niet-openbare vervoer, ofwel de taxi’s. Nu wordt het zo dat met name ambtenaren keurig het gezicht gaan zien van deze (extreme) moslima’s, terwijl jan-met-de-pet middenop straat en in de supermarkt maar moet gaan gissen naar dat gezicht. Hoezo open samenleving…

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *