Remarque, houd op met het voeden van de Gutmensch!

Peter van Lenth
Volg me

Wekelijks deelt Philippe Remarque, als zijnde de hoofdredacteur van de Volkskrant, met ons zijn overwegingen van de week. Dit keer schrijft hij over de twijfels die er bij het redactioneel overleg waren over het al of niet plaatsen van de “iconische foto” van Aylan, het dode jongetje op het strand. Remarque schrijft “van de nuchtere school” te zijn, daarmee wellicht bedoelend dat hij niet echt voorstander is van voornamelijk op de emotie gerichte foto’s en verhalen. Mooi, denk ik dan. Maar maakt hij dat waar? Ik vind van niet. Voorbeeld is de voorpagina van vandaag. Toch niet een toonbeeld van nuchterheid, lijkt me, en wel degelijk met zijn instemming gemaakt.

Lees de bijgaande screenshot en noteer dat Remarque meldt dat er nog steeds verdeeldheid ter redactie heerst èn dat hij het eindoordeel aan ons, de lezers, overlaat. Welnu, mijn eindoordeel is:

Remarque, houd op met het voeden van de Gutmensch! Daar komt alleen maar nog veel méér ellende van.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *