Catalonië onafhankelijk?

Peter van Lenth
Volg me

In Catalonië waren afgelopen zondag regionale verkiezingen. Vorig jaar weigerde de Spaanse regering een referendum over wel of niet onafhankelijkheid voor de Catalanen. Als tegenzet hebben daarom een aantal regionale politieke partijen deze verkiezingen gebombardeerd tot alternatief referendum. En omdat het ernaar uitziet dat deze partijen een nipte meerderheid kregen, willen zij nu alsnog gaan toewerken naar onafhankelijkheid. Wat vind jij daarvan?


De naam van deze website is MCPEILING. De MC staat voor Multiple Choice en dat houdt weer in dat meerdere meningen mogen worden aangekruist. Maar let op! Het is absoluut de bedoeling dat je alleen een kruis zet bij de meningen waar je echt volledig achter staat. Dus al is er maar één woordje in zo’n zin dat je tegen staat, kruis het dan niet aan!

Daarmee wijken de peilingen op deze website fundamenteel af van die van bijvoorbeeld Maurice de Hond, die veelal twee keuzes voorschotelen en je vragen de meest tot de verbeelding sprekende te kiezen. Heel vaak hebben mensen tegen beide keuzes wel iets in te brengen, maar dat interesseert de peilers dan niet. Op deze website doen we dat dus anders.


[polldaddy poll=9098474]

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *