Is Khadija Arib gelovig?

Peter van Lenth
Volg me

Een nieuwe kamervoorzitter met een dubbel paspoort. Goed, dat weten we allang en daar vinden we allemaal wat van. Maar is ze ook gelovig? Ik ging internet raadplegen en … niks over te vinden! Merkwaardig toch. Het heeft er alle schijn van dat Khadija Arib, de PvdA en de massamedia onderling hebben besloten er respectievelijk niet over te praten, niet over mede te delen en niet over te vragen. Wat zit daarachter??

Er zijn wel voldoende uitspraken in interviews die erop neerkomen dat ze de sharia achterlijk vindt, net als de manier waarop veel moslims vrouwen bezien. Ook gingen haar kinderen naar een openbare school. Verder was ze wel van huis uit islamitisch, maar ook haar moeder uitte al openlijk kritiek op de imam. Dus àls ze nog steeds moslima is, dan is ze een zeer kritische.

Toch … het verbaast me steeds meer dat ze er nooit over bevraagd is. Ik denk dat het te maken heeft met taktiek. De bedoeling van Arib, de PvdA èn de media is wellicht haar te presenteren als een succesvolle en goed geïntegreerde vertegenwoordigster van die bevolkingsgroep. Dat imago willen ze zowel naar de autochtone- als naar de Marokkaanse gemeenschap toe uitdragen. En stel dat ze uit de kast zou komen als atheïste, dan zou ze misschien in de ogen van veel Nederlanders in achting stijgen, maar zeker niet in de ogen van verreweg de meeste Marokkanen.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Is Khadija Arib gelovig?

  1. jankrosenbrink zeggen:
    vind ik minder: als je zegt religie mag, maar achter je huisdeur (en dat vind ik) is je verhaal niet sterk
  2. pvanlenth zeggen:

    Sterk of niet, het gaat mij erom dat ik het wilde weten en er niet achter kwam. Jij meent waarschijnlijk dat het er niet toe doet wat iemand gelooft, maar anderen hoeven het daarmee niet eens te zijn als het om zoiets als een kamervoorzitterschap gaat, vanochtend nog door uitgerekend Samsom het hoogste ambt van de Staat genoemd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *