Asher van Opiniez blijkt niet te sporen

Peter van Lenth
Volg me

Asher’s foto op zijn twitter account

Bij OPINIEZ.COM is Asher de hoofdredacteur. Hij is bovendien de initiatiefnemer en dat zal wel de hoofdreden zijn dat hij het tot hoofdredacteur heeft geschopt. Ik las de opiniesite de afgelopen maanden graag en reageerde er al even graag. Echter, gisteren werd een reactie van me zomaar door de redactie – op dat moment waargenomen door Maja Mischke, die sinds kort wat landelijke bekendheid geniet – weggegooid, want het zou de grens van 200 woorden hebben overschreden. De volgende mailwisseling is op zich privé, maar gezien het verloop ervan schroom ik niet deze te openbaren, opdat anderen nu weten kunnen wat voor vlees ze met Asher in de kuip hebben.

Mijn eerste mail:

Hallo redactie/Asher,

Er zijn wordpress-extensies die de reageerder duidelijk maken wanneer de reactie te lang wordt. Zie bijv. http://www.wpbeginner.com/wp-tutorials/how-to-limit-comment-length-in-wordpress/

Ik stel voor dat Opiniez eentje inbouwt zodat het niet kan gebeuren wat nu mij overkwam. In al mijn onschuld tikte ik een stukje dat alleen vanwege de schijnbare overschrijding werd weggegooid. Hoe had ik, in de huidige situatie, die overschrijding kunnen voorzien? Niet dus tenzij ik ingewikkeld ga doen door het eerst te kopiëren naar bijv. Word en daar te tellen.

Verder de vraag om me dat stukje nog even te mailen zodat ik kan zien of het in te korten is.

Groet,
Peter van Lenth

De volgende kwam erop retour:

Wij maken gebruik van een publieke versie van WordPress en kunnen die tool niet inbouwen.

Verder zijn we een opiniesite en geen discussieforum. Dus graag korte reacties.

Word heeft een woordenteller, dus die kan je gebruiken.

Voor deze ene uitzonderlijke keer je tekst. Verder correspondeer ik niet meer hierover. Heb andere dingen te doen.

Met vriendelijke groet,
Asher, hoofdredacteur Opiniez.com

Waarop ik reageerde met:

Dank voor het opsturen van de tekst. Verder, ik snap dat onderscheid tussen opiniesite en discussieforum niet. Weet je wat, je kan ook reacties blokkeren, denk ik dan.

Waarom tip je me over Word als ikzelf die mogelijkheid ook al schreef. Blijkbaar vind je dat je zo’n ingewikkelde route van mensen mag verwachten? Ik vind dat ‘opmerkelijk’.

De opmerking dat je verder hierover niet meer correspondeert, vind ik hautain. Asher, de stukken op Opiniez vind ik over het algemeen goed en ik lees ze graag. Maar ik lees ze ook vanwege de vaak zinnige reacties. Het lijkt me dat je die groep reageerders (waaronder ik) juist moet koesteren. Ze zijn een essentieel onderdeel van je succes. Wees dus vooral aardig naar ze toe, is mijn tip, en bewaar je harde woorden voor wie bijv. politiek correct zijn.

Groet,
Peter

En toen kwam de klapper:

Ik ben je betweterige gezeik zat. Je krijgt een ban van 2 maanden.

Met vriendelijke groet,
Asher, hoofdredacteur Opiniez.com

Afijn, uiteraard hoort Asher te weten wat ik daarvan vond en dus kwam deze afsluiter:

Lachwekkend. Je spoort niet. Jammer, want de site beviel me wel. Jij bent echter andere koek, zo blijkt nu maar.

Even goed groet, al is het niet meer van harte,
Peter van Lenth

Asher bedacht zich en reageerde toch nog even:

Je hebt nu een permaban. Toedeloe

Met vriendelijke groet,

Asher, hoofdredacteur Opiniez.com

Ja mensen, zo gaat dat wel vaker. Ook onder al die lui die aanschoppen tegen politieke correctheid, die kritiek hebben op de gevestigde politici, zitten er genoeg die zelf geen haar beter zijn als het op kritiek krijgen aankomt. Of erger zelfs zoals in dit geval. Asher is niet eens in staat gebleken om opbouwende woorden te appreciëren.

Een tijd geleden bood ik hem een stuk voor de site aan. Zijn destijdse afwijzing van het stuk en de bijbehorende uitleg – welke pas na erom vragen ietsje werd gegeven – stemden me toen al pessimistisch over hem. Dat pessimisme heeft hij nu totaal bevestigd. Jammer, want eendracht onder de critici van de gevestigde orde zou erg helpen.


Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Asher van Opiniez blijkt niet te sporen

 1. 4sjun zeggen:
  Jammer maar goed dat je de ergernis van je af schrijft en deelt. Ik heb zulke zaken ook wel eens bij de hand gehad op Politiekdebat.nl en ben daarom zelf naast weblogs een forum begonnen dat intussen PD overleefd heeft. Voordeel van een forum vind ik dat informatie makkelijker te ordenen en terug te vinden is en dat het voor meer mensen mogelijk is om aanvullend of weerleggend commentaar te bieden. Je kunt Opiniez natuurlijk ook blijven lezen via een proxy om je IP-ban te omzeilen, hier een link naar het artikel zetten waar je commentaar op hebt en vervolgens hier je commentaar neerzetten want hier blijf je zelf baas over de door jezelf geproduceerde content.

  Ik kan me ook voorstellen ineens geen zin meer hebt op om Opiniez te bivakeren. Tenslotte is het internet groot genoeg en worden aanspreekbare mensen die wat leesbaars produceren nagenoeg overal met open armen ontvangen.

 2. Hans de Rijk zeggen:
  je kan je ook gewoon aan de regels houden?
 3. henk zeggen:
  Een nazi gedraagt zich als een nazi? Wie had dat verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *