Huh, plan-Samsom? Plan-Wilders zullen ze bedoelen!

Peter van Lenth
Volg me

Het plan heeft de charme van de eenvoud, lees ik in het interview met Diederik Samsom, tot mijn stomme verbazing. Nog maar heel kort geleden hadden ze er bij de Volkskrant heel andere woorden voor als een politicus precies hetzelfde voorstelde. Neem Wilders (zie het Youtube filmpje hieronder), die stelde hetzelfde vorig jaar april al voor en kreeg uiteraard de volle laag van heel ‘inlevend’ Nederland over zich heen. Ook stomverbazend: Rutte doopte het meteen tot plan-Samsom. De huichelachtigheid druipt ervan af. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Rutte de PvdA toch een zeker duwtje in de rug wil geven voor aanstaande verkiezingen om zo vanuit iets andere hoek de PVV stemmen af te snoepen. Er is echter niets essentieels aan dit plan dat afwijkt van wat Wilders al voorstelde; wees dan sportief en noem het plan-Wilders.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wgCSw1JKl7A]

Voor de goede orde – je weet maar nooit hoever in de toekomst dit blog nog eens gelezen wordt – het gaat over het voorstel om de vluchtelingenstroom vanuit Turkije naar Europa te stoppen door hen per kerende veerboot weer terug te sturen naar Turkije. Prima plan natuurlijk en op zich grote winst dat ook Samsom dat nu wil. Maar die doet in het interview wel net alsof hij vorige maand op werkbezoek in Turkije zo’n beetje als eerste het licht zag. Die indruk wekt hij omdat hij in het geheel niet rept over andere Nederlandse politici die iets dergelijks al eerder hadden voorgesteld. Toegegeven, de interviewer werkt hieraan wel mee door er ook niet naar te hinten in zijn vragen. (Het lijkt wel een opzetje.) De waarheid is dat Samsom slechts aansluit bij een al heel erg lange rij migratiecritici, waaronder ook politici, en doet dat eigenlijk behoorlijk laat.

Nog een laatste ergernis: In de afsluiting van het interview zegt Samsom: “Het gaat ons ook om het behoud van de welvaartsstaat, daarmee is de PvdA meer begaan dan de VVD”. Wat een lef. Heeft hij de oren wel open gehad het afgelopen jaar? Me dunkt dat alle serieuze migratiecritici nog wel hun meeste woorden hebben besteed aan het uitleggen dat met name de langetermijngevolgen voor onze maatschappij ernstig zullen zijn bij de ongebreidelde migratiestroom. Zelfs de VVD, waar hij zich nu tegen afzet, had zich al een tijdlang gevoegd in dat rijtje critici.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Huh, plan-Samsom? Plan-Wilders zullen ze bedoelen!

  1. janstemerdink zeggen:
    Je verwoord precies mijn gedachten. Hun grootste zorg is niet het belang van Nederland, want degenen die de beslissingen nemen hebben er toch geen last van. Hun grootste zorg is Wilders klein te houden.
    Schandalig dat een journalist niet vraagt: U wilt dus nu wat Wilders ook wil? Misschien gaat Rutger Castricum dat nog doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *