Politie wil niet dat hakenkruis bij het grof vuil wordt gezet

Peter van Lenth
Volg me

Onvoorstelbaar dom zoals de politie vandaag in Enschedé de verordening toepaste. Er is het beleid dat bij demonstraties bepaalde iconische tekens niet op spandoeken, borden, etc. worden getolereerd. Die moeten dan in beslag genomen worden. Tot die groep behoort ook het hakenkruis. Welnu, de Pegida-organisatie had een heel groot spandoek met daarop een heel klein hakenkruis. Dùs werd het niet toegestaan. Zeer dom echter, want als er één ding duidelijk werd gemaakt op dat spandoek, dan was het wel dat de organisatie helemaal niks moet hebben van het hakenkruis en alles waar het voor staat. Zeer, zeer, zeer duidelijk wordt op het spandoek dat hakenkruis in de vuilcontainer gemieterd, precies waar het hoort. Deze vorm van toepassen had de politie nooit mogen weigeren! Het heeft er alle schijn van dat de politiemensen, c.q. de korpsleiding, volstrekt niet begrijpen waarom die richtlijn is gemaakt. Die is uiteraard niet gemaakt om het neo-nazisme te vrijwaren van alle vormen van protest bij demonstraties. Die richtlijn is gemaakt om te voorkomen dat bepaalde groepen anderen gaan betichten van neo-nazisme. Of misschien is het een middel om het echte neo-nazi’s moeilijker te maken te demonstreren. Wat Pegida hier deed, was echter aangeven dat het zèlf niks met neo-nazisme te maken wil hebben; een connectie waar het door anderen geregeld – en tot op de dag van vandaag – van beschuldigd wordt. Hoe anders kan Pegida dan wèl kenbaar maken wat het van neo-nazisme vindt??

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Politie wil niet dat hakenkruis bij het grof vuil wordt gezet

 1. gerardlommerse zeggen:
  Dom, niet goed nagedacht en regel foutief toegepast. Daar zullen ze in de evaluatie wel even aandacht aan besteden, hoop ik.
 2. Victor Onrust zeggen:
  Ik ben “iets” wantrouwender en denk dat de politie opdracht heeft gekregen om iedere aanleiding tot arrestatie aan te grijpen.
 3. Aha, ja het bekende verhaal he. Politie-agenten zijn niet al te snugger en WILLEN PER SE ingrijpen. Hebben kennis van interpretatie van taal, maar doen het wel. tsja. dan gaat het mis.
 4. janstemerdink zeggen:
  Het NOS-journaal meldde doodleuk dat er een spandoek met een hakenkruis in beslag was genomen. Dat is misleidende berichtgeving. Verder meldden ze dat de zes arrestanten allemaal gelieerd waren aan Pegida. Als dat waar is dan zou dat voor het eerst zijn, want het geweld komt doorgaans van links. Opmerkelijk is dat niet vermeld wordt aan welke kant de gearresteerden hebben gestaan als de arrestaties vallen onder de tegendemonstranten, maar dat het wel vermeld wordt als de arrestanten Pegida-aanhangers zijn.
  • pvanlenth zeggen:

   Het spandoek werd gedragen door zes mensen. Toen het werd afgepakt verzetten deze zich. Daarvan zijn er vier gearresteerd, achteraf bleek dat ze een mes bij zich hadden. Dan vraag ik me af wat voor soort mes dat was. Een zakmes misschien? Een ander verzette zich. Raar hè, dat verzetten. Hoe durft iemand zich te verzetten. We leven immers in een politiestaat (cynisch bedoeld hoor, hoewel…).

  • pvanlenth zeggen:

   ==Het NOS-journaal meldde doodleuk dat er een spandoek met een hakenkruis in beslag was genomen. ==
   Ja, ook mij viel dat op. Het is een uitstekend voorbeeld van hoe onze MSM te werk gaan. Geregeld stel ik dat onze media vals spelen. Dan word ik nog weleens meewarig aangekeken, zo van “geef maar voorbeelden”. Nou, hier is er eentje van jewelste. Onvoorstelbaar dat bij zo’n redactie zulke valse mensen zitten die bewust net doen of hun neus bloedt. Of zouden ze slechts dom zijn en een volkomen gebrek aan analytisch vermogen hebben?

 5. pvanlenth zeggen:

  Uit dit nieuwsbericht http://www.telegraaf.nl/binnenland/25240634/__Pegida-woordvoerder_gearresteerd_in_Ede__2___.html?utm_source=mail&utm_medium=email&utm_campaign=email
  ==De politie trad niet op tegen demonstranten met een spandoek met daarop een hakenkruis. Het hakenkruis werd namelijk afgebeeld in een prullenbak en in die context is het gebruik van het nazi-symbool niet strafbaar.==
  Mooi, denk je dan, ze beginnen het te begrijpen. Maar nu werd het nog gekker:
  ==Eerder droeg zijn vrouw de muts, in de vorm van een varkenskop, maar zij werd door de politie gesommeerd die af te zetten. Daarop zette Wagensveld zelf de muts op en weigerde hij die af te zetten. ,,Het is gewoon een kinderding. Er staat geen tekst op, het is niet beledigend”, verklaarde hij zijn verzet. ,,Ik moest mee en de officier van justitie kwam naar de cel en toen mocht ik weer gaan.’==’

 6. pvanlenth zeggen:

  Vandaag demonstreerde Pegida weer in Amsterdam. En wat denk je? Nu mag de varkensmuts wel, maar is hetzelfde spandoek mrt het hakenkruisje wéér gebruikt om de voorman te arresteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *