“Disruptieve politiek”

Peter van Lenth
Volg me

Geregeld probeer ik door te dringen tot de brievenrubriek van de Volkskrant. Vrijwel even vaak komt er een afwijzing. Ook nu weer en dùs publiceer ik de inzending nu alhier, opdat u allen zelf kan beoordelen of de brievenredactie er verstandig aan deed. Daar gaat ‘ie.

2ed14f51-2219-49e9-99ec-ba01d54d4895

Deze foto stond bij het artikel. Het letterlijke bijschrift: “PVV-leider Wilders op campagne; Een meester in het ontregelen van de politiek.” Nou, dan weet je het wel uit welke hoek de wind waait.

En wéér was er een hoogleraar die zich aanmatigend uitliet over de ‘nieuwe’ politieke partijen en stromingen. Jouke de Vries stelde in de Volkskrant op de opiniepagina van 18 februari 2016 dat Fortuyn, Wilders, Trump, Geenstijl en anderen de boel aan het ontregelen zijn, waar de traditionele partijen juist rationeel zijn en via het poldermodel proberen er het beste van te maken. De schuld van de hedendaagse warboel wordt door hem dus gelegd bij de ontregelaars die “disruptieve politiek” zouden bedrijven, een term die eigenlijk alles zegt over waar de hoogleraar zelf staat in het politieke spectrum. Maar de schuld ligt juist bij die traditionele partijen die helemaal vastgeroest zitten en alle op hen gerichte fundamentele kritiek nog steeds niet serieus willen overdenken. Zodra met name de PvdA zich wèl echt openstelt voor die kritiek zal het in ons land al snel een stuk rustiger worden en wordt ook weer het polderen de norm.

Getagd , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *