Breng de ‘vluchtelingen’ onder op eilanden

Peter van Lenth
Volg me

Misschien is binnen het cirkeltje nog een eiland vrij?

Alle ‘vluchtelingen’, echt vluchtend of niet, moeten worden uitgezet, niet alleen uit Nederland, maar uit heel Europa. En als ‘we’ dat echt te ver vinden gaan, dan mag een beperkte groep tijdelijk – TIJDELIJK – op een paar Europese eilanden komen wonen. Die eilanden kiezen de Europeanen zelf en de ‘vluchtelingen’ hebben géén vrije keus, ook niet als ze kunnen aantonen ergens familie te kennen. Op die eilanden staat het ze vrij zich te bewegen, te vermaken en ietwat te werken, maar er zal strenge bewaking door Europeanen zijn en het eiland kan niet verlaten worden. Ook worden de eilanden géén multiculturele gemeenschappen, maar komen er eilanden voor homo’s, christenen en moslimgroepen. Er komen verder géén moskeeën of kerken. Eveneens komt er géén halal eten. De huisvesting wordt netjes en warm genoeg, maar verder sober. Er komt slechts beperkt internet en alleen Europese radio en tv. Idem zal gelden voor de kranten. Er zullen kosten in rekening worden gebracht. Er zullen géén gewoonterechten worden opgebouwd. Er zal niet kunnen worden gestemd. Er zal geen democratie heersen; de zeggenschap zal liggen bij een door het land, dat eigendom van het eiland is, aangesteld bestuur. Demonstraties zullen niet worden toegestaan. Bij de regeringen van de herkomstlanden gaat Europa financiële claims indienen. Zodra de situatie in het herkomstland zich stabiliseert, moeten hun burgers weer terug, paspoort of niet. Voor degenen die hun herkomst blijven verzwijgen, zal het verblijfsregime verzwaard worden.

Waarom zulke zware voorwaarden? Simpel, ze mogen blij zijn eindelijk het oorlogsgebied achter zich te hebben gelaten. Tenminste, àls het echte vluchtelingen zijn. Voor de nepvluchtelingen moet het vooral aanvoelen als een regelrechte achteruitgang.

Waarom zo ‘inhumaan’? Het is niet inhumaan. Het is net voldoende om nog gewoon humaan te kunnen worden genoemd. En het is het beste voor de toekomst van Europa. Allen die momenteel met opengespreide armen en een warme lach “hartelijk welkom” roepen, zijn bezig het huidige en toekomstige Europa op te zadelen met een levensgroot probleem dat zeer wel mogelijk zal gaan leiden naar massamoorden, of anders burgeroorlogen, of anders minstens felle, niet op te lossen haat tussen diverse bevolkingsgroepen waarvan een aantal de haat zullen legitimeren als een gevolg van hun gewoonte- en geboorterecht (de autochtonen), en andere groepen hun haat zullen legitimeren als zijnde het gevolg van vermeende discriminatie. Je kan het allemaal wel goed bedoelen, maar dat is niet hetzelfde als het goed DOEN. De draagkracht van een samenleving is nu eenmaal niet onbeperkt. Bovendien is er een bepaalde mentaliteit nodig om binnen de Europese samenlevingen goed te kunnen functioneren. Die mentaliteit ligt veel te ver af van de ‘vluchtelingen’. Dat blijkt zelfs al uit het gegeven dat die mensen de gevaarlijke Middellandse Zee oversteken mèt hun kinderen op schoot (Alan), dat ze zich specifieke Europese landen invechten tegen beter weten in (Calais), dat ze zich onttrekken aan de taak om hun eigen land te verdedigen (Syrische dienstweigeraars), dat ze veel te veel kinderen op veel te jonge leeftijd krijgen, dat ze eenmaal binnen evengoed eisen denken te mogen stellen, dat ze gegeven voedsel weer terugwerpen (want niet halal), dat ze grensafbakeningen niet respecteren, om maar eens wat te noemen.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Breng de ‘vluchtelingen’ onder op eilanden

  1. Ik heb al langer diverse vergelijkbare blogs klaarstaan, maar “durfde” ze nog niet te publiceren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *