Moslims kennen de geschiedenis van de eigen voorouders niet

Peter van Lenth
Volg me

Dit is een oproep aan Arabisten en andere wetenschappers die diepgaande kennis hebben van de Islam. Het is een oproep om heel veel onderzoek te doen naar de geschiedenis van de islamitische landen (waar de Islam de staatsgodsdienst is of waar de Islam de regering telkens weer sterk beïnvloedt). Zomaar de geschiedenissen? Nee, het gaat om de manier waarop het land ooit onder de invloed van de Islam kwam. Was er slechts sprake van zending en overtuigen of was het vooral een kwestie van verovering en dwang?

Laat dit onderzoek alsjeblieft geen 10 jaar gaan duren alvorens deze wetenschappers ermee naar buiten komen; zoveel tijd hebben we gewoon niet. De onderzoeksresultaten zullen hard nodig zijn in het goed voorlichten van de hedendaagse moslims, om te beginnen die in Europa. Albanese, Bosnische, Marokkaanse, Turkse, Somalische en alle andere moslims uit verre en minder verre landen moeten echt meer te weten gaan komen over de geschiedenis van hun voorouders. Het zou zomaar kunnen dat ze zich na die voorlichting beginnen te realiseren dat hun voorouders eigenlijk een heel ander geloof aanhingen en dat de destijdse, massale bekering niet bepaald een vrijwillige was. En misschien zal menigeen onder hen zich gaan realiseren dat er, door zich zo onbeschaamd moslim te noemen, eigenlijk enorm veel verraad aan die voorouders wordt gepleegd.

Er komt een heel grote discussie aan over de ware aard van de Islam. Het zal zeker zo zijn dat de meeste moslims de terreur afwijzen en dat stelt menig westerling vast gerust. Maar het is een feit dat diverse teksten in de Koran wel degelijk de terroristen goed te pas komen. Zelfs al is maar tien procent van de Koran kwalijk, dan nog moeten die tien procent eruit gezuiverd worden. Zolang dat niet gebeurt hebben degenen die de Islam verafschuwen gewoon het gelijk aan hun zijde. Ook de vredelievende moslims moeten dit echt gaan erkennen, net zoals ze ook afvalligheid moeten erkennen, net zoals ze ook de sharia als verheven boven de wet moeten afwijzen. Doen vredelievende moslims een van die dingen niet, dan hebben ook zij geen plek in de westerse samenleving, ook niet als ze hier geboren en getogen zijn. Waarom? Omdat we de westerse verworvenheden – democratie, verlichting, mensenrechten, rechtsstaat, om er eens een paar te noemen – absoluut moeten verdedigen tegen normen en waarden die er een bedreiging voor zijn.

Mijn voorspelling is dat in vrijwel al die landen – zelfs die in het hartje van het midden-oosten – op wrede wijze de Islam aan de bevolking is opgedrongen. Er is al veel over bekend, maar details – bijv. over de Berberbevolking en over hoe dat ging in India – zullen er veel toe doen, willen we de hedendaagse moslims kunnen overtuigen.

 

Update: Lees hier wat Ali Lahrouchi op 13 mei 2016 over de Berbers schreef.

 

Getagd , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Moslims kennen de geschiedenis van de eigen voorouders niet

  1. Mazigh zeggen:
    Arabieren hebben hebben Imazighen geestelijk verkracht met hun woestijnrituelen:lees Islam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *