Voor wie zich afvraagt waarom Turkije in de Navo zit

Peter van Lenth
Volg me

quote-islam-this-absurd-theology-of-an-immoral-bedouin-is-a-rotting-corpse-which-poisons-our-mustafa-kemal-ataturk-72-65-66Kemal Ataturk was al een tijdje dood (1932), maar zijn geest waarde in 1952, het jaar van toetreding tot de Navo, nog volledig rond in Turkije, althans in de regeringscentra. Het moet een soort van rotsvast vertrouwen van het vrije westen zijn geweest dat het met Turkije alleen maar verder de goede kant op zou gaan als het onderdeel van de Navo zou worden. En natuurlijk was het ook wel zo strategisch om de Bosporus-doorgang binnen de Navo te hebben.

Nu het Kemalisme vrijwel volledig is verdwenen uit de Turkse regeringscentra zit de Navo opgescheept met een wel heel problematisch land. Het heeft een machtig militair arsenaal gekregen waarmee het met name de Koerden over de kling jaagt. Maar het kan nog weleens veel erger gaan worden. Erdogan heeft alles in zich om zich te ontwikkelen tot de hoogste baas van een islamitische kliek die alles en iedereen voor het blok zet: of je denkt en doet wat wij van je verwachten of we maken je het leven zuur (of nog erger).

En dan te bedenken dat Kemal Ataturk even fel tegen de Islam was als momenteel de islamcritici die door de Europese MSM en politiek-correcte kliek worden weggezet als islamofoben. Ja, die Kemal toch, dat was dus een echte islamofoob! Maar wat zegt dat over die westerse politici die hem en zijn gedachtengoed destijds heel erg zagen zitten en die Turkije zelfs vroegen lid te worden van de Navo? Ach, dat waren ook vast islamofoben, toch?!

Getagd , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Voor wie zich afvraagt waarom Turkije in de Navo zit

  1. jelle vd wal zeggen:
    Omdat Turkije aan Rusland grenst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *