Wat de MSM ons vertellen: Asscher is ontzet en anderen zijn opgelucht

Peter van Lenth
Volg me

 

Hier staat Sylvana er niet op haar mooist op. Maar dat mag ik waarschijnlijk helemaal niet zeggen, want dan ben ik racist.

Ik heb me weer bijzonder gestoord aan het NOS-journaal. Daar bracht de redactie minister Asscher uitgebreid in beeld, foeterend op racistische Nederlanders die de stap van Sylvana Simons naar Denk op hun abjecte manier als belachelijk wegzetten. Je zou nu natuurlijk kunnen vinden dat ik dus niet op het journaal boos zou moeten zijn, maar op Asscher. Immers, dat journaal brengt alleen maar het nieuws en Asscher was vandaag het nieuws. Toch zie ik dat anders. Het is mede de redactie van het journaal dat besluit wat vandaag het nieuws is en bovendien werd het binnen een frame gebracht. Dat frame was dat Asscher groot gelijk heeft en dat we in Nederland echt met heel veel racisten te maken hebben.

Nou ben ik het best wel een beetje eens met de conclusie dat racisme in Nederland een groter probleem is dan velen denken (zoals ook een geïnterviewde vrouw claimde), maar dan wijs ik niet zozeer naar de autochtone Nederlanders, maar naar de allochtone. Jazeker, je mag rustig stellen dat menige allochtone bevolkingsgroep behoorlijk racistisch is. En laat nou mede dàt vele autochtone Nederlanders zodanig storen dat ze er nijdig van worden en van die pissige berichten op bijv. facebook plaatsen. Ze zijn een aantal zaken volkomen beu, merken dat onze regering er veel te weinig aan doet en steeds meer onder hen besluiten de beschaafde woorden maar even te vervangen door onbeschaafdere varianten. Opdat de emoties maar niet tezeer worden opgekropt, want dat is immers slecht voor het hart volgens menig huisarts. En dan gaat Asscher zich aan hen storen? Helemaal fout van die man. Hij betoont daarmee zich echt boven hen verheven te voelen, zich een echt beschaafd en lichtend voorbeeld voor dat plebs te wanen.

Dat meerderwaardigheidscomplex is trouwens dezelfde bron van al die ondoordachte ‘opluchting‘ nu in Oostenrijk de FPÖ toch nog net verslagen is en dus niet een president mag leveren. Wat deze opgeluchte lieden niet beseffen is dat ze door die opluchting zo openlijk te uiten ongeveer de helft van Oostenrijk zwaar beledigen, kleineren en demoniseren. Daarmee scheppen de opgeluchte lieden een nòg vijandiger klimaat. Nu schijnt de net gekozen president van Oostenrijk – ene Van der Bellen; een Groene – te hebben verklaard te willen gaan verbinden. Ik ben benieuwd hoe hij dat denkt te gaan doen, want de afgewezen helft van het volk heeft eigenlijk maar een paar wensen eisen, en verbinden zou inhouden dat hij hen daarin sterk tegemoet treedt. Ik zie het hem niet gaan flikken en dùs zal er helemaal geen verbinding gaan plaatsvinden. Het waren dus mooie woorden, maar wel loze woorden; noteer deze profetie van me maar goed.

Getagd , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Wat de MSM ons vertellen: Asscher is ontzet en anderen zijn opgelucht

 1. janstemerdink zeggen:
  Het schijnt dat je zelfs door veel mensen ontvriend wordt als je lid wordt van de uitzwaaipagina. Misschien ga ik het nog proberen. “Sylvana moet op een bootje gezet worden.” “Uitzwaaien op 6 december.” Ik vind dat je dat allemaal gewoon moet kunnen schrijven. Onze cabaretiers zeggen ook dat soort grove dingen over bekende Nederlanders en daar valt niemand over. Je moet dat soort teksten niet te letterlijk nemen. Als mensen schrijven “Rot op naar je eigen land”, menen ze het misschien nog wel, maar als ze iemand op een bootje willen zetten niet. Stel dat nu duizenden Nederlanders ineens dit soort dingen zouden schrijven over Youp van ’t Hek, wat zou er dan gebeuren? Niets. Iedereen zou er om lachen. Maar o wee als je dat schrijft over iemand die zich weet te presenteren als lid van een minderheid, dan zijn de rapen gaar. De slachtofferrol werkt nog steeds.
  • pvanlenth zeggen:

   Ik heb al geen facebookvrienden, dus dat scheelt, ha.

   Je gaat je afvragen wat je dan wèl kan schrijven èn dat de msm en Asscher je dan tòch (positieve) aandacht schenken.

 2. janstemerdink zeggen:
  Over de presidentsverkiezingen in Oostenrijk kun je een paar dingen zeggen.

  De in Oostenrijk levende bevolking was met nipte meerderheid voor Norbert Hofer van de FPÖ. Alexander van der Bellen (voorheen van de Grünen) heeft zijn overwinning te danken aan de stemmers per post, dus aan de Oostenrijkers die buiten Oostenrijk verblijven. Dus de mensen die niet weten hoe het op dit moment in Oostenrijk is, wat er het afgelopen jaar veranderd is, stemmen voor meer immigratie. De Oostenrijkers buiten het land verpesten het dus voor de mensen in het land.

  Er is een tendens naar een steeds sterkere anti-immigratiestemming. Vanuit die tendens bekeken heeft de verkeerde kandidaat gewonnen. Immers zijn steun onder de bevolking wordt met de dag kleiner. Als de verkiezingen een maand later waren geweest, had hij waarschijnlijk niet eens gewonnen. Ik weet niet hoe het Oostenrijkse kiessysteem in elkaar zit en of er herverkiezingen mogelijk zijn, maar het lijkt mij nu een sport worden om de president onderuit te halen.

  Van der Bellen wil ‘verbinden’, maar – zoals Peter van Lenth hierboven opmerkt – dat kan natuurlijk niet. Linkse mensen bedoelen met verbinden dat iedereen het met hen eens moet zijn. Als ze het vervelend vinden dat anderen een andere mening hebben, dan spreken ze van uiteendrijven of iets dergelijks. Dat werkt dus sowieso niet, maar bovendien hebben de anti-immigratiepolitici er belang bij om de tegenstellingen te benadrukken en de zaak op de spits te drijven. Er zijn twee tegengestelde groepen en de groep van Van der Bellen wordt steeds kleiner. De enige manier om het Oostenrijkse volk weer tot een geheel te maken, is uit te gaan van de grootste groep. En vanaf morgen zijn zijn tegenstanders de grootste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *