Leo de Kleijn, typisch voorbeeld van een Beschaafdmens

Peter van Lenth
Volg me

https://www.youtube.com/watch?v=zhQ5sxlt558

Leo de Kleijn, fractievoorzitter van de SP Rotterdam, is een typisch voorbeeld van een Beschaafdmens. Weet je niet waar ik het over heb? Kijk dan eerst even naar het Pownews-filmpje…

Goed, voor degene die het niet heeft willen bekijken: Het gaat om twee Marokkaanse jongens op een scooter die langsrijdend een interviewster van Pownews in het gezicht spuwen en voor kankerjood uitschelden en een voetganger die vervolgens met zijn aktetas licht uithaalt naar deze jongens. Die voetganger blijkt raadslid Bart-Joost van Rij van Leefbaar Rotterdam te zijn. Vervolgens gaat Leo de Kleijn van de plaatselijke SP op Twitter dit mederaadslid beschuldigen van racisme.

Wat voor type mens is die Leo de Kleijn? Het is het type dat meent dat de reactie met de tas net zo asociaal is als de spuugactie. Kortom, hij weegt niet mee dat het een reactie is op een actie. Nee, wie dit soort gedrag vertoont is gewoon fout bezig, ongeacht de context. Dat noem ik te ver doorgeschoten beschaafdheid, vandaar mijn typering van De Kleijn als Beschaafdmens.

Je vraagt je af uit welk milieu De Kleijn komt. Zo hij wèl uit een milieu komt waar mensen zich niet laten wegzetten en daarbij enig fysiek niet afkeuren, dan heeft hij zich blijkbaar flink aan dat idee weten te ontworstelen. Hij meent wellicht dat we ons altijd, en alleen maar, met woorden mogen verweren (alsof dat mogelijk is bij een snel doorrijdende scooter).

Kijk, zo verliezen we de slag om de normen en waarden van Nederland zeker, zelfs al zijn we numeriek in de meerderheid. En met ‘we’ bedoel ik allen die vinden dat Nederland gewoon zijn typisch westerse normen en waarden moet behouden.

Deze tweet verdiend afkeuring:

Getagd , , , , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *