Mijn linkse vrienden

Peter van Lenth
Volg me
Demonstratie_tegen_kernwapens_1984

Mijn linkse vrienden

Vandaag in de Volkskrant (21 juni 2016, pag. 15): Een stuk over Spanje waar een voedselbank het eigen volk eerst voorziet van voedsel, onder het motto “dat immigranten een instrument zijn van het kapitalisme, zodat er goedkope arbeidskrachten voorhanden zijn“. En dan heet het bij de Volkskrant opeens ‘patriottisch links‘. Biedt dat nou een kans om met een sterk argument toch door te dringen tot mijn aloude, linkse vrienden of is het toch ook weer een maf frame, net zo maf als de nog immer en haast elke dag terugkerende beschuldiging dat ik en de mijnen slechts populistisch, nationalistisch en rechts – nee, extreem-nationalistisch, fascistisch en extreemrechts – zijn, vraag ik mij dan af. Of eigenlijk geef ik al het antwoord: Het is een even maf frame en ik weiger om het as-is te gebruiken. Hooguit is de invloed van kapitalisten één van vele krachten die er spelen in de maatschappij; deze hoeft niet te worden tegengesproken, maar je bent kortzichtig bezig als je het de allesbepalende factor noemt.

Lees verder op hardewoorden.nl/2016/06/mijn-linkse-vrienden

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *