Brief aan de KRO/NCRV @kroncrv

Peter van Lenth
Volg me

Deze brief dient een doel, namelijk het laten ophouden van Sven Kockelmann bij Stand.nl als degene die de inbellers te woord staat, of eigenlijk: afblaft, voor schut zet, belachelijk probeert te maken, vernedert, afkapt en de mond snoert door onbeschoft, zo het hem uitkomt, de microfoon dicht te draaien. Elke dag weer zijn er voorbeelden van dat gedrag te beluisteren, tot zeer grote ergernis van heel veel luisteraars. Er zijn onder hen zelfs die alle jaren trouw naar Stand.nl luisterden, maar het niet meer willen aanhoren en zijn afgehaakt.

Het is verbazingwekkend dat bij de KRO/NCRV organisatie nog steeds niemand het initiatief heeft genomen daaraan iets te doen. Het zal toch niet zo wezen dat de hier naar voren gebrachte klacht voor het eerst gehoord wordt?! Durft dan bij de KRO/NCRV niemand op te treden tegen deze ‘anchorman’, als hadde men er werkelijk een journalistiek juweel in de gelederen dat met fluwelen handschoenen moet worden aangepakt? Het valt niet te ontkennen dat Sven Kockelmann getalenteerd is; zo komt zijn scherpe stijl goed van pas bij het blootleggen van de oprechtheid en deskundigheid van politici. Maar zijn uithoortactiek hoort vooral niet te worden toegepast op de mensen die inbellen. Bij Kockelmann kunnen we trouwens beter spreken over dappere inbellers, want zie maar eens als onervaren, inbellende burger bij de felle Kockelmann iets langer dan 10 seconden aan de lijn te blijven.

Zijn handelswijze is echt volstrekt misplaatst bij inbellende burgers die veelal voor het eerst in hun leven iets mogen zeggen op de radio. Die krijgen daarvoor al heel weinig tijd en dan kapt hij ze ook nog eens af, al helemaal zodra hij meent te ontdekken dat de inbeller vanuit de onderbuik praat. Ja, meent, want als hij iets beter zou doorvragen of gewoon geduldiger en uitnodigend zou zijn, dan zou menige inbeller heus wel de woorden vinden die aantonen dat het toch geen onderbuik was, maar gewoon een argument dat zeker waard is te worden gehoord.

De KRO/NCRV behoort Sven Kockelmann per direct van deze taak te ontheffen. Het in de loop van vele jaren opgebouwde best goede imago van Stand.nl is door hem in rap tempo tot op de grond afgebroken.

Met gemeende groet,
Peter van Lenth

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *