Is Gelauff op de hand van Wilders?

Peter van Lenth
Volg me

Bij ‘Dit is de dag’ op Radio 1 was vandaag een debatje tussen Lars Duursma en Marcel Gelauff. Duursma verwijt de NOS afgelopen vrijdag de twitterreactie van Wilders op de uitspraak van de rechter veel teveel onder de aandacht van de bevolking te hebben laten komen. Het nieuws had moeten zijn ‘Rechter veroordeelt Wilders’, maar werd nu, samengevat, ‘Wilders veroordeelt rechter’.

Duursma had eerder geschreven: “Journalist, je bent geen doorgeefluik van Wilders“. NOS-chef Marcel Gelauff bestreed dat hij een doorgeefluik zou zijn, maar hij erkende wel dat, achteraf, toch de uitspraak van de rechter centraal had moeten staan.

Ik luisterde aandachtig en kon me niet aan de indruk onttrekken dat Gelauff niet helemaal eerlijk was. Dit is wat mijn onderbuik zei: Gelauff en zijn redactie hebben een heel speciale, en heel verholen, reden om die twitter-uitspraak zo groot te brengen. Ze beschouwen Wilders als een gevaarlijk soort gek en menen de bevolking voor hem te moeten waarschuwen door dit soort in hun ogen belachelijke tweets zo groot mogelijk te brengen. En ook denken ze zo de scoop te hebben van alweer de volgende schandalige uitspraak van Wilders.

Alleen, ze maken een misrekening, want steeds meer mensen zijn gaan twijfelen aan het beeld van een gevaarlijke gek. Dus inderdaad, dit soort tweets op de voorpagina of op het journaal pakken precies andersom uit dan de redactie denkt. Ga zo door, Marcel, ga zo door. Word vooral niet wakker. Eigenlijk stom van me dat ik dit nu heb verraden aan Gelauff en zijn team.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *