Tien verdachten zijn al bij voorbaat veroordeeld door het NOS-journaal

Peter van Lenth
Volg me
sluwe-vos

Echt een klasse uitstraling. Kan niet anders dan de redelijkheid zelve zijn, toch?

Hoorde ik dat nou goed zonet in het NOS-journaal? Het OM sleept een tiental mensen voor het gerecht vanwege belediging en bedreiging van Sylvana Simons. Het is natuurlijk normaal dat het NOS-journaal daarvan melding maakt, maar de bewoordingen waren niet netjes. Normaal gesproken wordt er gepraat met woorden als “verdachten”, “zouden” en “vermeende”. Dit keer echter niet. Nee, de woorden waren zo ongeveer “de mensen die Sylvana Simons hebben beledigd en bedreigd”.  Of nee, laat ik maar even letterlijk schrijven wat er werd gezegd om 15:05. 

“Er waren een heleboel mensen die Sylvana Simons hebben bedreigd, die haar hebben beledigd en zich discriminerend hebben uitgelaten. Het Openbaar Ministerie gaat nu zeker 10 mensen die dat hebben gedaan vervolgen.

Ho wacht eens even, daar gaat toch de rechter over? Geregeld spreken journalisten nog immer over verdachten die ernstige dingen zouden hebben gedaan, terwijl het hele volk tot geen andere conclusie kwam dan dat het daders waren die het echt hadden gedaan. Zelfs worden die voorzichtige woorden nog gebruikt bij rechterlijke uitspraken van buitenlandse rechtbanken. Waarom dan wordt dat principe hier geschonden??

Als we mogen afgaan op het voorval van degene die op zijn facebook-pagina een zelfgemaakt filmpje had gezet welke per direct leidde tot een dringend verzoek om bewaking, dat ook per direct werd ingewilligd, dan kan het nog wat worden. Ik bekeek destijds het filmpje en mij was het overduidelijk dat die beelden niet letterlijk moesten worden genomen. En zeker waren ze geen voorbode voor een echte bedreiging. Benieuwd of de rechters evenveel inzicht in de mens hebben als ik.

Idem zullen we moeten gaan controleren inzake die andere 10 (de hierboven genoemde wordt apart vervolgd en behoort niet tot die groep). We hebben heel veel focus gezet op de zaak Wilders. Deze mensen verdienen eenzelfde aandacht van ons. We moeten echt de rechterlijke macht controleren; zijn zij wel de rechters die we willen?!

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *