Zomaar wat citaten die de krant niet halen, want …

Peter van Lenth
Volg me

quoteWant? Dat leest u onderaan. Nu eerst die citaten.

De politiek is een slangenkuil; alles moet juridisch  tot achter de komma kloppend zijn. Daarom brengt de politiek, en met name de z.g. policor, helemaal niets tot stand, behalve lastenverhogingen buiten verkiezingstijd. Trump is geen politicus. De politici zullen er alles aan doen hem regelmatig beentje te lichten. Maar één maand Trump levert meer op dan één jaar een politiek correcte politicus. Sterker nog, de laatste helpt ons van de wal in de sloot.

Trump heeft hetzelfde probleem waarmee de hele westerse wereld worstelt, het oerwoud van regels en regeltjes die ooit met de beste bedoelingen zijn ingevoerd, maar steeds vaker contra-productief worden. Sterker nog, sommige regels spelen de tegenstanders van de rechtsstaat in de kaart.
Daarvan heeft de islamitische wereld geen last, want alles draait daar om de koran waaraan geen letter mag worden veranderd waardoor alles erg overzichtelijk blijft.
In dat deel van de wereld worden de paar regels die ooit op basis van westerse denkbeelden zijn ingevoerd in hoog tempo afgeschaft, beginnend met de democratie. Turkije is hiermee volop bezig.

Regels zijn er voor de mensen. Velen denken daar anders over. In het bijzonder degenen, die met het vingertje wijzen naar een ooit door mensen gemaakte grondwet. Zij lezen deze wet naar de komma, en zijn meer geïnteresseerd in Trump bashen dan in de feitelijke bedoeling van de wet.

Het gaat er niet om dat er ook moslimmensen zijn die zich wel wensen aan- en in te passen. Het gaat er om dat er te veel moslimmensen zijn die zich NIET wensen aan- en in te passen. De goeden lijden altijd onder de kwaden. Het tijdelijke inreisverbod is een volstrekt legitieme en juiste beslissing. Een beslissing die alleen de President toekomt overigens. Bij wet geregeld en onweersproken en onweerlegbaar is. Wat die idiote pogingen van de links-liberale krachten ook moge zijn, dit is een correcte beslissing. Die bovendien nog uitgebreid kan worden.

Alle moslims zijn lid van de club islam geheten, of ze willen of niet. Een moslim kan nooit helemaal vrij zijn zoals wij vrij zijn. Als het eropaan komt zal hij nooit voor ons kiezen omdat hij dat niet kan. Eigenlijk zijn moslims allemaal slachtoffer van de islam. Misschien is dat zelfs het geniale ervan.

J.C.: “Je ziet het pas als je het door hebt”.
Trump is de juiste man op de juist plek. Hij pakt de hoofdproblemen (veiligheid, economie, cultuur, wetgeving) op het hoogste aggregatieniveau aan in plaats van zich te verliezen in details. Dat daarna op detailniveau moet worden bijgestuurd is voor hem geen probleem. Hij verliest zich echter niet in details zoals o.a. onze regering. Op zijn hoofdlijnen echter duldt hij geen enkele tegenspraak en gaat tot het uiterste.

Nadat bij ons de grenzen dicht gaan voor meer islam, zullen we in gesprek moeten gaan met de moslims in ons land. Niet met de imams of moslim organisaties, die de politiek om naïeve redenen ziet als de vertegenwoordigers van moslims (dat zijn ze absoluut niet) maar met moslims zelf.  De meeste moslims in het westen zijn niet zo vroom/gelovig als de imams ons wil laten geloven en door het benaderen van moslims via imams legitimeert onze overheid hun autoriteit over moslims. Hetzelfde geldt voor moslimorganisaties. Ik wil wedden dat die naïeve manier van omgaan met moslims radicale islam meer voeten op aarde heeft gegeven in de afgelopen 15 jaar.

Westerse rechtspraak zou moeten erkennen dat de Islam een tweekoppig monster is, 1) een dominante religie 2) een theologische ideologie die geen vreedzame co-existentie nastreeft maar onderwerping. De gelijkberechtigingsdoctrine is in onze regels en wetten streng doorgevoerd. De eis echter dat men voordat er visa verstrekt worden een goed en betrouwbaar antecedentenonderzoek moet kunnen doen, is gerechtvaardigd. En daarom is dit inreisverbod terecht. Rechters hebben vaak een eigen interpretatie van de wet door hun eigen jurisprudentie, met gevolg dat bestuur en rechtstaat vaker botst. Ook in Nederland, zie de Urgenda zaak of recent de Taxironselaars. Daarvan heeft de islamitische wereld geen last, want alles draait daar om de Koran en Sharia wetten, die de Moslim verheffen boven andere religies, waardoor islamlanden zo mono-cultureel Islamitisch zijn. Toch zijn niet alle Christenen uitgemoord of bekeerd, dus het inreisverbod is geen moslimban, want andere religies met die nationaliteit mogen ook niet. Om snel de inreis te stoppen moet hij de ambassades opdracht geven niet langer Visa te verstrekken. Ook moet het inreisverbod m.i. uitgebreid worden naar alle overwegend moslimlanden om wederkerigheid te eisen. Westerlingen met een Israëlisch stempeltje en Israëliers hebben al jaren een inreisverbod in de Islamlanden dat moet opgeheven worden.

En dan zegt Schaube dat we al die vreemdelingen (ik heb het niet over ECHTE vluchtelingen) nodig hebben, om economische redenen, bevolkingsaanwas, en menging van mensen om “inteelt” te voorkomen…. We hebben in West-Europa verkeerde bevolkingspolitiek gevoerd, als je het mij vraagt: twee kinderen per gezin was genoeg. Je kunt je afvragen of dat een verkeerde visie was…

Dat waren zomaar wat citaten die de krant niet halen, want … ze zijn van gewone, anonieme mensen die hun verstand van zaken, hun emoties en mening tot ons brengen in reacties op het internet, bij artikelen en blogs.

Ik lees altijd, echt altijd, òòk de reacties, zeker de eerste 10-20. Juist bij opiniestukken die mij ergeren blijken de reacties de fouten in de redenering van de schrijver messcherp bloot te leggen. Eigenlijk begrijp ik niet waarom zoveel Bekende Nederlanders steeds bij hoog en laag beweren dat het internet een vergaarbak van beledigingen, haatdragendheid en bespotting is. Lees ik misschien selectief? Als dat het is, dan kan vast hetzelfde gezegd worden van die BN’ers. Ben ik misschien zelf zo eentje uit het nest van beledigers, haters en bespotters?  Zeker, ik beken te behoren tot de bespotters, maar bespot alleen degenen die zich in mijn ogen bespottelijk gedragen of uitspreken. Dat zijn trouwens niet zelden diezelfde BN’ers.

Mijn beste tip van de dag voor degenen die reacties onder artikelen en blogs tot nu toe nooit echt lazen: Neem eens de moeite om ook de reacties te lezen. Je zal ontdekken dat bepaalde analyses en standpunten in de journalistieke verslagen zwaar ondervertegenwoordigd zijn en je zal je toenemend gaan afvragen waarom dat toch is.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *