Als ik Trump was…

Peter van Lenth
Volg me
Sessions

Jeff Sessions

De Amerikaanse kersverse minister van Justitie Jeff Sessions ligt onder vuur vooral van de Democraten en de linkse media, zo blijkt o.a. uit De Volkskrant. (Merkwaardig trouwens hoe vaak die krant de kreet ‘ligt onder vuur’ gebruikt. Dat mag best wel wat minder militaristisch, zeker in deze tijd van oorlog met IS. Waarom niet gewoon: ‘krijgt kritiek’.) Hij wordt ervan beschuldigd bij diverse gelegenheden, zelfs onder ede, ontkend te hebben contact te hebben gehad met de Russen, maar dat contact wel degelijk te hebben gehad. Daarmee is hij onbetrouwbaar in de ogen van de nodige mensen.

Wederom blijkt hier een gevalletje interpreteren-zo-het-je-goed-uitkomt te spelen. Sessions zegt dat de vragen gingen over contacten tijdens de campagne en aangaande de campagne. Zulk contact is er niet geweest, zo stelt hij, en het contact dat er wel was, geschiedde in het kader van zijn werk als senator en was bovendien informeel en heel kort.

Het wordt nu verder uitgezocht door een commissie, dus we horen er vast nog wel van. Maar als ik Trump was, zou ik het wel weten:

“Oh, jullie zijn weer op jacht in mijn gelederen en willen dat ik Sessions offer? Prima, maar als jullie het wagen om te volharden, dan zal ik ervoor zorgen dat er op die positie iemand komt waarmee jullie nog veel minder blij zullen zijn.”

Voor een tweet is het wat lang, maar daar komt zijn potus-team vast wel uit.

Update (door Victor Onrust)
Trump:
(van beneden naar boven lezen)

trumptweets1

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *