Trump, wat maak je me nou!

Peter van Lenth
Volg me

Still uit Homeland. Vooraan de presidente van de VS.

Huh, Trump laat in de Veiligheidsraad verklaren dat het er zeker van is dat het de Syrische regering was die een gifgasaanval uitvoerde. Ook in zijn eigen verklaring had hij woorden van dezelfde strekking. Hoe is het toch mogelijk dat iemand die tot nu toe liet blijken niet zomaar mee te gaan in het overal schuldig aan verklaren van Assad zich nu opeens toch aan de zijde van die schare voegt? Zou dit dan de invloed zijn van de kringen rond de president, met name van inlichtingendiensten? Vindt zelfs Trump het te moeilijk om die ‘informatiestroom’ kritisch te weerstaan?

Uit de verklaring van VN-ambassadeur Nikki Haley: “Als de VN er consequent in faalt collectief actie te ondernemen, dan moeten staten soms de keuze maken zelf in actie te komen“. In Trump’s eigen verklaring heeft hij het over grenzen die met de gifgasaanval heel ver gepasseerd zijn. Maakt Trump hier nou echt precies dezelfde fout die Obama maakte door te reppen over een rode lijn voorbij welke de VS wel militaire actie moet ondernemen? Een rode lijn die volgens Obama werd gepasseerd en hem toch niet tot die militaire actie tegen Assad verleidde. Militaire actie tegen Assad die – voor wie het wil zien – Syrische rebellen probeerden uit te lokken door gifgas in te zetten en het te doen lijken dat het was gebruikt door het Syrische leger.

Nog deze week was er een aflevering van Homeland (aflevering te bekijken tot 9 april) waarin de presidente van de VS werd gemanipuleerd door een van haar vertrouwelingen. Ik moest hier meteen aan denken toen ik vanavond Trump op het NOS-journaal hoorde. Het zal toch niet waar zijn…

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *