Tip voor Wilders: Ga gedogen!

Peter van Lenth
Volg me

wilders-buma-rutteNu de onderhandelingen tussen de VVD, D66, CDA en Groenlinks zijn gestraald is het tijd voor mijn voorstel. Dit voorstel is vooral gericht aan de PVV! Ik stel voor dat de PVV gaat gedogen!

Vrijwel het enige dat Wilders c.s. moet doen is Rutte c.s. daarvan op de hoogte stellen. Helemaal zonder enige voorwaarde? Nee, dat nou weer niet. De voorwaarde is dat het migratiebeleid streng genoeg wordt, de EU kritisch genoeg wordt tegemoet getreden en dat de belangen van de Nederlandse bevolking niet worden verkwanseld.

Ik denk dat D66 dan afhaakt, maar dan houd je VVD en CDA over, goed voor respectievelijk 33 en 19 zetels, samen dus 52. Tel daar de 20 van de PVV bij op en je bent er bijna. Verzoek ook de FvD zijn 2 zetels in te zetten en je mist er nog maar twee. Me dunkt dat er bij de andere kleine partijen vast eentje bij zit die zich zal thuisvoelen in een coalitie en je bent er. Je hebt dan weliswaar een minderheidskabinet, maar in de praktijk heb je dankzij het gedogen toch de gewenste meerderheid.

Ik hoor u denken: ‘Maar dan kan je beter de PVV vragen mee te doen’. Helaas, dat ligt blijkbaar ontzettend moeilijk voor de VVD en het CDA. Zo moeilijk zelfs dat ze de PVV niet eens durven te vragen te gedogen. Maar waarom zou de PVV moeten wachten op gevraagd worden?! Ze kunnen het ook prima zèlf aanbieden.

VVD en CDA doen er goed aan het gewoon te proberen. Na een jaartje zal dan blijken of het scenario van 2012, toen de PVV de gedoogsteun introk, wederom optreedt. Zo niet, dan betoont de PVV zich een betrouwbare coalitiegenoot, ook aan het argwanende volk.

Wat 2012 betreft moet me wel van het hart dat de PVV groot gelijk had. Zij gedoogden het eerste jaar, maar in de onderhandelingen voor het tweede jaar werden zij gechanteerd. Door hun steun in te trekken bewezen zij de bevolking een grote dienst. Als dat niet was gebeurd, was er toen door Rutte nog veel zwaarder bezuinigd.

Getagd , , , , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *