Taakstraf voor “Afschieten dat wijf”

Peter van Lenth
Volg me

Sylvana Simons werd beledigd en bedreigd, zo stelde zij, en zij toog naar haar advocaat die het OM meekreeg voor de nodige aangiftes. Ziehier een bloemlezing van de woorden, veelal op Facebook, die vandaag door de rechter werden bestraft met een boete of taakstraf:

“@ [slachtoffer] lekker oprotten uit dit land jij leve KKK”

“Blijft een AAP”

“Zwarte roetmop moet kappen nu met dat gezeik kom maar op je bent en blijft zwart dus dan kan je zeiken over alles maar dat is een feit zo zwart als roet”

“Als al die apekoppen het hier zo erg vinden, laten ze dan oprotten naar een land waar ze qua kleur niet opvallen”

“Afschieten dat wijf”

“Zulke mensen moeten gewoon uit de weg geruimd worden”

“Die moet je samen met [naam 1] , [naam 2] en die nicht [naam 3] aan de galg hangen”

“Doe maar lekker aangiften janker domme zweet kut [slachtoffer] pleur op uit nederland zeik wijf trek een plasticzak over je rotkop en stik!!”

Tsja, die zinnen zo lezende kan ik niet veel anders dan mij neer te leggen bij de veroordelingen. Nog even vermoedde ik dat de rechter de vrijheid van meningsuiting had ingeperkt, maar dat lijkt me in elk geval niet vandaag te zijn gebeurd. Eerder heeft de rechter de in de wet vastgelegde afspraken, over wat wel en wat niet toegestaan is, toegepast. De gebezigde woorden zijn ook mij te grof.

Toch is oplettendheid geboden, want er zijn mij in de loop van de tijd genoeg voorvallen ter ore gekomen van woorden die mijns inziens echt niet te ver gingen en toch de nodige personen ertoe brachten een gang naar de rechter te overwegen. Kortom, er zijn gewoon heel veel mensen met een te kort lontje of met een normen-en-waardenstelsel dat de mijne – c.q. de ‘onze’ – niet is. Mensen die echt te snel zich beledigd voelen. Of zich beledigd noemen omdat zulks ze goed uitkomt.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

0 reacties op Taakstraf voor “Afschieten dat wijf”

  1. Cale zeggen:
    Goed artikel. Het is ook mijn taalgebruik niet. Maar ik heb begrip voor de reacties. Het is een uitlaatklep, kroegpraat. Dit soort uitlatingen roepen niet echt op tot agressie. Frustratie bij de Hollandse man die zich alle kritiek van een aantal omhoog gevallen bevolkingsgroepen, gesteund door justitie, politiek en media, dagelijks op tv krijgen voorgeschoteld. Boos zijn maakt je nog geen crimineel. De veroordeling is fout. Een reprimande voor het grove taalgebruik is meer op zijn plaats. Dus: ga gezellig naar de kroeg en blijf ver weg van het (eenzame) toetsenbord.
  2. renzoverwer zeggen:
    hier is iets ernstigs gebeurd Peter. Verwensingen zijn opgevat als bedreigingen. Een gevolg van dd6-rechters? In elk geval is de vrijheid van meningsuiting weer eens beperkt. En niet omwille van de veiligheid van mensen, nee, men heeft via de achterdeur fatsoen binnengelaten als norm.

    En ja ik zal het ook even melden: bovengenoemde uitspraken vind ook ik niet fatsoenlijk. Vind alleen de rechtsgang en straffen onzin. JAmmer dat justitie hier tijd aan besteedt…

    Waar gaat dat heen? Immigratiekritiek bestraffen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *