Hulde aan de moeder van Philip Huff

Peter van Lenth
Volg me
cartoon van Hans Klaverdijk

Hans Klaverdijk maakte de bijbehorende cartoon waar het vooroordeel over de ‘rijke zanddorpen’ vanaf spat.

Het zal je maar, met zoveel woorden, gezegd worden door je zoon. Dat je elitair & kortzichtig bent. Want je denkt erover te stemmen op Baudet, en je zoon beschouwt dat als stuitende intellectuele, politieke en morele luiheid.

De Volkskrant zag er wel brood in deze Philip Huff de gelegenheid te bieden dat standpunt uit te leggen. Akkoord, het is de rubriek Opinie en er is vrijheid van meningsuiting. Maar wel wederom een opvallende keuze van de redactie. Afijn, typisch De Volkskrant, zullen we maar zeggen.

De uitleg van Huff-junior’s standpunt komt in het kort hierop neer: Zijn moeder woont in het Gooi en zijn kritiek beperkt zich niet tot zijn moeder, maar tot alle in het Gooi of andere buurten van welgestelden wonende lieden die op Baudet stemmen. Huff-junior constateert dat veel van Baudet’s kiezers in die ‘rijke zanddorpen’ wonen. Van mensen aan de onderkant begrijpt Huff-junior nog wel dat die zich bedreigd voelen door migranten. Maar dat geldt toch niet voor de mensen in die rijke zanddorpen? Daarmee bedoelt Huff-junior dat zij geen persoonlijk belang hebben bij een Baudet-stem vanwege diens standpunten over migranten. En dus dat zij beter zouden moeten weten, zoiets.

Wat we hier zien is juist een stuitende intellectuele, politieke en morele luiheid aan de zijde van Huff-junior zelf. En het is tijd om de Baudet-stemmers in de rijke zanddorpen eens een complimentje te geven. Immers, deze mensen denken juist voorbij hun privébelang door zich in te leven in die ‘onderkant’, door zich voor te stellen wat de impact is van al die ‘migranten’ op de samenleving als gehéél.

Voor de goede orde, alhier het artikel.

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Één reactie op Hulde aan de moeder van Philip Huff

  1. janstemerdink zeggen:
    Goed nieuws dat er ook mensen uit het Gooi op Baudet stemmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *