Lachen met Dries van Agt

Peter van Lenth
Volg me

dries van agt op de fietsVan de drie in Kijken in de ziel geïnterviewde ex-premiers was Dries van Agt veruit de meest humoristische. Jammer dus dat hij anti-Israël is.

Omdat beide hyperlinks verwijzen naar video’s, beperk ik hier mijn verdere woorden. Zodat je tijd overhoudt om beide te bekijken. Ooh, wacht even. Ik zie nu dat Van Agt pas enkele dagen geleden wederom bij Café Weltschmerz werd geïnterviewd. En dat ook dit interview terugkijkt naar zijn jaren als premier.

….

Okay, zonet ook dat interview gevolgd. Een goede prater, helaas met een paar standpunten die ik niet bepaald deel. Gelukkig leidt hij het land niet meer en is ook zijn invloed in het CDA teruggehold.

Update 5 januari: In Kijken in de ziel had Van Agt zich uitgelaten over de jaren dat hij, toen dus nog koningin, Juliana als premier wekelijks bezocht. Hij wekte de indruk dat zij toen al enigszins aan het dementeren was, al gebruikte hij dat specifieke woord niet. Vervolgens waren er deze week politiek-correcte commentatoren, zoals Gerdi Verbeet, die hem deze ontboezeming kwalijk namen; hij had daarover moeten zwijgen, vonden deze lieden. Mocht het zo zijn dat het ook toen reeds om dementie ging, dan vind ik het verwachten van erover zwijgen niet terecht. Zo’n beetje iedereen in onze samenleving weet onderhand wel dat dementie bij wijze van spreken iedereen kan overkomen. Maar er wordt betwist dat ze reeds in die jaren dementeerde. Het zou gewoon altijd al een wat verward mens zijn geweest. Als dat laatste het geval was, dan is de ontboezeming van Van Agt inderdaad wel wat ongenuanceerd en te suggestief geweest. Maar voor het overige denk ik dat we blij moeten zijn dat er niet meer zo’n taboe op het onderwerp dementie rust. Laten we dat dus ook niet herintroduceren.

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

2 reacties op Lachen met Dries van Agt

  1. pvanlenth zeggen:

    Hijzelf ontkent (uiteraard) antisemiet te zijn. Afijn, laat mensen zelf oordelen. Met name het interview met Hans Knoop biedt voldoende info om zich daarover een eigen oordeel te vormen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *