Camiel Eurlings begint petitie: “Waarom schaffen we de rechter niet gewoon af!”

Peter van Lenth
Volg me

eurlings treedt afVrijdag 5 januari 2018 is Camiel Eurlings een petitie gestart op https://petities.nl. Het is zijn bedoeling dat er voldoende handtekeningen worden gewonnen om de regering aan te zetten tot een volksraadpleging over de vraag of het nog wel zin heeft dat rechters recht spreken of dat het recht spreken voortaan gewoon kan worden overgelaten aan het volk zoals zich dat via Twitter, Facebook en andere sociale media uitspreekt. Eurlings: “Mijn zaak is voor de rechter geweest en die heeft een veroordeling uitgesproken. Toch blijkt dat ‘het volk’ niets uit te maken; dat volk wenst evengoed zichzelf uit te spreken en heeft besloten mij zelfs van alles te ontnemen dat de rechter te ver vond gaan gezien de aard van het gebeurde. Ik ben nu dus twee keer veroordeeld. Dat lijkt me één keer teveel, gezien het Nederlands strafrecht, lees Artikel 68. We moeten ons er als volk maar eens expliciet op gaan beraden of er nog wel een rol voor rechters in dit soort zaken weggelegd is.

Na twee uur waren er reeds honderd en drie personen die de petitie ondertekend hadden.

Getagd , . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *