De Volkskrant wil roken verbieden! Het is maar dat u het weet …

Peter van Lenth
Volg me

verbieden dan maarEen duidelijker blijk van activisme van De Volkskrant zit er niet in. Ze zullen het nooit voluit zo schrijven, maar het is een feit: De journalisten van De Volkskrant weten precies wat goed voor ons is en alles in de krant dient maar één doel, toewerken naar precies die maatschappij die goed voor ons is.

Vandaag trekt de krant weer eens de stoute schoenen aan en doen dat dit keer door (op de voorpagina) een VRAAG te stellen: VERBIEDEN DAN MAAR? Dat is een slimme  manier om te verhullen dat ze eigenlijk menen dat roken verboden moet worden. Wie het artikel op pagina 4-5 kritisch leest, kan niet anders dan vaststellen dat de journalisten Marcel van Lieshout en Wil Thijssen het echt prachtig zouden vinden als roken helemaal verboden zou worden. De hoofdredactie staat er helemaal achter, blijkens het gegeven dat het hier géén opinieartikel betreft. Activisme ten top!

Ik geef toe, ook ik heb zo mijn onderwerpen van zaken die ik verboden zou wensen. Maar wanneer ik met zo’n onderwerp op de proppen kom, dan word ik al snel in verband gebracht met fascisme (denk aan moskeeën en hoofddoeken). Immers, de fascisten wilden ook van alles verbieden, blabla. Ja, zulke associaties komen bij veel mensen op als poepen. Ik ben ook maar een mens en ik geef toe dat ik bij het lezen van het artikel toch ook even moest denken aan het fascisme. Onzin natuurlijk, Van Lieshout, Thijssen, Remarque en de andere VK-redactieleden zijn verre van fascisten. Maar ze gaan wel behoorlijk over de schreef door te menen dat roken echt totaal verboden moet worden en hun bijzondere positie bij een krant daarvoor in te zetten. Er is gewoon iets mis met hun wereldbeeld. Zoiets willen verbieden is één ding, maar dat dit de redactie van een krant is, dàt stelt me niet gerust.

 


Reageren? Doe dat dan op Twitter of op de Facebook-pagina.

 

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Reacties zijn gesloten.