De kramp bij bepaalde linkse mensen

Peter van Lenth
Volg me
images4.persgroep.net

Mark Rutte naast zijn minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren die een dubbele nationaliteit heeft.

Kom bij een zichzelf links noemend medemens met kritiek op ‘bepaalde linkse mensen’ en nog voordat je de zin hebt kunnen afmaken word je afgekapt. Ondanks dat je het had over ‘bepaalde mensen’ raken ze in de kramp en wordt je voor de voeten geworpen dat je niet alleen generaliseert, maar ook dat je alle schuld bij links legt en dat je dezelfde verwijten die je links maakt ook rechts kan verwijten en en en. Wat dus allemaal niet waar is, maar eigenlijk is de sfeer vanaf dat moment al volkomen verpest. Bepaalde linkse mensen hebben nu eenmaal niet geleerd ècht netjes te discussiëren, laat staan ècht te debatteren.

Maar goed, misschien is het beter om de eigen inleidende woorden net even anders te kiezen. Misschien is het beter om je woorden zo te kiezen dat het de ander duidelijk wordt dat je je welbewust nu niet richt tot een liberaal of christen, maar slechts tot een socialist, sociaaldemocraat, noem maar op. En dat je benieuwd bent naar wat die te zeggen heeft op “de volgende kritiek”. Een voorbeeld:

“Ik heb de volgende kritiek misschien ook op een liberaal of een christen, maar die zitten nu even niet hier aan tafel. Jij vindt jezelf sociaaldemocraat. Wat vind jij van de kritiek dat de PvdA, Groenlinks en SP de integratie van bijvoorbeeld Turken tot een onmogelijkheid maken, door een dubbele nationaliteit zelfs bij kamerleden en kabinetsleden geen loyaliteitsprobleem te vinden?”

 

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *