Om haar huidskleur? Wat denk je van haar klederdracht?

Peter van Lenth
Volg me
somalische moslima

Raar eigenlijk dat het NOS-journaal ons bloggers geen gedeelte van het journaal laat embedden. Het zijn toch onze belastingcenten?

Een Somalische van een lokale PvdA werd op straat aangesproken, zegt ze. “De geboren Somalische werd onder meer uitgescholden voor zwarte aap en kopvoddenmongool. Ook werd haar duidelijk gemaakt dat ze maar ‘op moest donderen’ naar Afrika“, zo schreef het Dagblad van het Noorden. Die zal dat van haar hebben. Dus vooralsnog: zegt ze. Dus vooralsnog: Er is niks bewezen.

Desalniettemin brengt ons landelijk NOS-journaal het als een zwaar bewezen feit. Ook in het acht-uur journaal. Daar werd zonder enige schroom gezegd dat het om haar huidskleur ging. Dat was natuurlijk een mooi voorbeeld van … discriminatie en racisme! Precies het onderwerp van het journaal dat daarna kwam, de demonstratie in Amsterdam tegen discriminatie en racisme waar wel 1000 (ja, wel duizend) haatdragende, helaas linkse, mensen op afkwamen. Haatdragend? Ja, natuurlijk. Al deze mensen haten immers de PVV en het FvD. En reken maar dat ze precies dàt daar op de Dam kwamen uitdragen.

Even terug naar het journaal. Stel – stel! – dat de Somalische inderdaad is aangesproken. Zou het echt om haar huidskleur zijn gegaan? Ik betwijfel het. Ik vind het wèl plausibel dat het om haar moslimdracht ging. Kledij die er geen enkele twijfel over laat bestaan dat ze echt hevig, zeg maar fundamentalistisch, in de Islam zit. De Islam, een politieke stroming die in veel teveel opzichten puur strijdig is met de Nederlandse en onze culturele en politieke verworvenheden ondermijnt. Het is zodoende volstrekt terecht dat een echte Nederlander daarover iets zegt. Merk op dat zij daar ter plekke was als vertegenwoordigster van een politieke partij. Een willekeurig individu op een willekeurig moment aanspreken lijkt me wat ver gaan; dan blijf je de hele dag bezig, zeker in een grote stad.  ‘Zwarte aap’ kan niet, ‘mongool’ ook niet. Dat zijn woorden die gewoon nergens op slaan. Maar nogmaals, van zulke taal tegen haar is vooralsnog niets bewezen. En dan nog zou het gaan om een enkel voorval dat niet het landelijk journaal hoort te halen. Een journaal dat op basis van een enkel, zelfs nog onbewezen, geval er zo diep op ingaat, doet aan activisme, is partijdig bezig, is aan het polariseren en is in feite even haatdragend bezig als de mensen bij die demonstratie op de Dam.

Een anti-Islam standpunt is een zeer legitiem standpunt dat òòk uitgedragen mag worden in de openbare ruimte. Sterker, dat ook uitgedragen MOET worden in de openbare ruimte. Elke politieke partij die meent dat wij Nederlanders het recht niet hebben om zo’n standpunt uit te dragen, beschouw ik als een partij die onze cultuur verraadt.

Neehee, zullen die partijen zeggen. JIJ verraadt onze cultuur, door zo onverdraagzaam te zijn. Neehee, zeg ik dan terug. JIJ verraadt onze cultuur door tè verdraagzaam te zijn.

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Één reactie op Om haar huidskleur? Wat denk je van haar klederdracht?

  1. Peter Louter zeggen:
    Enige argwaan is op zijn plaats. Ze zou niet de eerste moslima zijn die aan feitencreatie doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *