Geen VN-mandaat meer nodig?

Peter van Lenth
Volg me
520px-Flag_of_the_United_Nations.svg

De wereld ingebed tussen twee olijftakken, een symbool van de vrede.

Ah, oja, daar hebben òòk de Russen een vetorecht. Tsja, dus die route is kansloos. Nou, dan maar zònder VN-mandaat Syrië aanvallen, meenden drie andere permanente leden in al hun wijsheid.

Wijsheid? Ammehoela. Domheid lijkt me de betere term. Onnadenkendheid valt af. Ze hebben ruim genoeg de tijd gekregen om na te denken. En die tijd hebben ze vast en zeker daarvoor gebruikt. Dus blijft domheid over. Onwijsheid mag ook: In al hun onwijsheid besloten Trump, May en Macron de VN te passeren en ook onafhankelijk onderzoek niet af te wachten.

Ik houd mijn hart vast.

En ja, ik ben vanaf nu meer criticaster dan verdediger van Trump. Daar zal menigeen in mijn omgeving blij mee zijn, blij dat ik eindelijk ben gaan inzien dat Trump ongeschikt is als president. Maar, vraag ik dan aan hen, wat zegt dat dan over May en Macron?

PS., mijn medeleven gaat uit naar alle mensen die bij de raketaanvallen van vannacht zijn omgekomen. Hun familieleden hebben er alle recht op de aandacht van de wereld te vragen voor het lot dat hen trof. Het lijkt me verder normaal dat Assad bij de drie aanvallende landen een flinke financiële claim neerlegt.

 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Reacties zijn gesloten.