Heb jij ook de Varagids opgezegd? Weet je dat je hààt wordt verweten?!

Peter van Lenth
Volg me

Wij geloven daar niets van. Verdedig je en laat je opzeg-mail hier achter!

De Varagids is deze week geconfronteerd met 60 opzeggingen van mensen die niet gediend waren van de foto van Sylvana Simons op de cover van de gids.

Daarover was vanmiddag op Radio1 een interview met de hoofdredacteur van de gids, Cécile Koekkoek. Wil je het zelf beluisteren? Ga alhier naar minuut 24:50. Het duurt maar een paar minuten.

Of doe het met dit transcript:

Wat Cecile ervan vond, wilde de interviewer Willemijn Veenhoven weten.

Cecile:

“Ik schrok héél erg, ik ben er echt van geschrokken […] Ik heb haar bewust op de cover gezet. Ze is ook een heel goed covermodel. En ze heeft ook héél goede dingen te zeggen en dat doet ze ook héél genuanceerd. En ze kan héél goed uiteenzetten waar ze voor staat. Ik ben heel trots op dat interview. Ik hoopte dat de lezers dat ook zouden zijn, maar kennelijk roept zij zòveel hààt op. Daar ben ik ècht van geschrokken en ik dacht toen natuurlijk ook ‘hoe is het dan om Sylvana te zijn, hoe verschrìkkelijk moet dat zijn. […]” (mijn vet)

Willemijn:

“Heb je die mensen eigenlijk terug gemaild, Cecile?”

Cecile:

“Eeeehhhhhmm……., nee, maar ik heb inmiddels ook wèl veel steunbetuigingen gekregen. Dat vind ik wel héél mooi om te zien.”

Nou, Cecile en Willemijn waren het daarna echt helemaal met elkaar eens. Willemijn vond het allemaal maar “een idioot verhaal” en Cecile constateerde met dedain dat “we in een gepolariseerde samenleving leven”. Einde interview.

Cecile had natuurlijk wèl al die mensen moeten terug-mailen. Of beter, Cecile had die opzeggers gewoon serieus moeten nemen. Ze is nu blijven steken in het frame dat het hier gaat om hààt. Het is niet eens uit te sluiten dat ze denkt dat het Vara-ledenbestand met deze opzeggingen maar mooi is opgeschoond van de ‘deplorables’ onder de leden. Zo van opgeruimd staat netjes en wegwezen jullie.

Bij deze de uitnodiging aan allen die hebben opgezegd om hun mails hieronder te plakken.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *