De eerste kaping door migranten

Peter van Lenth
Volg me

Het is zover, de eerste kaping op volle zee door migranten is een feit. Zonet was dit op het NOS-journaal van 8 uur. In het eraan voorafgaande thema kwam nog een activist (Jelle Goezinnen, van Sea Watch) aan het woord die het had over het zeerecht dat ieder schip verplicht om hulp te bieden aan mensen die dreigen te verdrinken. Dat was volgens hem een recht waar niet aan te tornen viel en waarover ook “iedereen” het eens was.

Tsja, je zal maar kapitein zijn van een schip die ergens in de verre verte een gammele sloep met op iedere centimeter een mens waarneemt. Daar sta je dan, op de brug, turend met je verrekijker, in het besef dat je samen met je bemanning misschien net tot 10 man komt. En daar op die sloep tel je toch al snel iets van 50 man. En je hebt gehoord over kapingen op zee door migranten. Dan wordt het toch wel degelijk een rationele overweging om gewoon door te varen, toch? Toch!

Benieuwd wat die activist daarvan vindt. Heeft ‘ie vast nog nooit over nagedacht.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *