En hier nòg meer over het …. je weet wel

Peter van Lenth
Volg me

Al op diverse plekken in De Volkskrant kwam ik het advies tegen om niet al het nieuws over het … je weet wel … tot je te nemen, bijv. door je te beperken tot slechts twee keer per dag erover lezen. Dit dan om er niet helemaal gek van te worden. Er is echter een probleem: Wie slechts ‘met mate consumeert’ (VK, maandag, pag.14) loopt een heleboel informatie mis. En bij die informatie zit vast ook heel veel relevante informatie. Kortom, zo iemand raakt onvoldoende geïnformeerd en dat kan in dit geval zomaar dodelijk uitpakken, hetzij voor die persoon zelf dan wel voor anderen. Een ander probleem: De Volkskrant zelf staat echt boordevol met al die informatie. Afgelopen zaterdag was alleen al elk artikel van de Zaterdag-bijlage zeker de moeite van het lezen waard. Maar ik was er wel bijna twee dagen zoet mee. Nou heb ik daarmee geen moeite, maar hoe moet dat nou met al die mensen die volgens psychologen van die ‘informatie-overdaad’ helemaal gek worden? Moet de krant voor hen misschien maar een heel dunne krant van een pagina of drie op de markt brengen?


Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *