“Schokkend incident in Buffalo”, zegt ons stokende NOS-journaal

Peter van Lenth
Volg me

Vanavond vond ons NOS-journaal het van belang om het hierbovenstaande “schokkende incident” te tonen. Uit het verdere commentaar:

“Een aantal agenten werkt een man van 75 hardhandig tegen de grond. […]”

Nou, dan is er maar één conclusie die de kijker van de journaalredactie mag trekken: Wéér laat het Amerikaanse politiekorps zien hoe gewelddadig het wel niet is. Kijk eens hoe schandelijk hier een bejaarde man omver geschoffeld wordt.

Toevallig denk ik daar totaal anders over. Er is helemaal geen sprake van ‘hardhandig tegen de grond werken’. Er is sprake van een grote, weerbare, gezond uitziende man die de herhaaldelijke instructies om daar weg te gaan negeert en uiteindelijk een lichte duw krijgt. Daarbij komt hij ongelukkig ten val. Er wordt wel degelijk heel snel ambulancehulp voor hem geregeld.

Er is sprake van een ongelukkige val na een terechte duw. Wie het allemaal anders interpreteert, heeft een ‘agenda’ en heeft onvoldoende respect voor dit politiekorps. Het betreft hier een mobiele eenheid die een instructie heeft gekregen. De instructie luidt de demonstranten iets terug te dringen. Daarbij mag het uiteraard aandringen, ook met zo’n duw.

Twee agenten zijn hangende een onderzoek geschorst, zonder doorbetaling van salaris. Dat staat hun chefs niet fraai. Wie wil er nou bij een korps werken waar je chef je reeds bij zo’n duw schorst.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Peter van Lenth

Vroeguh was ik hartstikke links en gaf ik op rechts af. Maar ja, de tijden veranderen en ik ben tot nieuwe inzichten gekomen. Welke? Lees mijn artikelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *