Over Ajakuka

De naam Ajakuka zal zo rond 2005 zijn gemunt door Peter van Lenth. Het is bedoeld als een alternatief voor halleluja (“Prijs de Heer”), voor gebruik door de atheïst die iets wil loven wat het hart vervult.

De website Ajakuka staat onder beheer van Peter van Lenth. Er is ruimte gecreëerd voor meerdere schrijvers en voor speciaaltjes. Zo is er een subsite voor krantenlezers die een ‘brief’ inzonden naar de brievenredactie en die een afwijzing kregen.

De focus ligt op artikelen die de machtige, gevestigde politiek-en-media kritisch belichten. Dat gebeurt vanuit een flinke onvrede over het heden en grote bezorgdheid over de toekomst. Een deel van de globalisering wordt met lede ogen aangezien, net als het gaan richting een Europese federatie, net als het teloorgaan van regionale en landelijke tradities, net als het gemak waarmee migranten ‘welkom’ worden geheten. Sommigen zouden daarmee deze site rechts noemen, toch wordt vooral gezocht naar argumentatie waar ook zich links noemende mensen wat mee kunnen. 

Neem gerust contact op met Peter van Lenth als je geïnteresseerd bent in het openen van een subsite:

2 reacties op Over Ajakuka

 1. J S zeggen:
  Dag Peter,
  Zou je ook blogjes van mijn site willen doorplaatsen? Of accepteer je geen anonieme bloggers?
  Groetjes,
  Klimaaterkenner
  • Peter van Lenth zeggen:

   Dag klimaaterkenner, sorry dat ik het nu pas lees. Ajakuka.nl is geschikt voor meerdere blogs. Je zou wel de eerste ‘andere’ zijn en dus zouden er wat opstart-nukkigheden kunnen optreden. Je kan een mail sturen aan pvanlenth at ajakuka.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *