Supporter Kessabi

Willem Vissers schrijft over de massale steun die willekeurig welk Arabisch voetballand krijgt van andere Arabieren. Elders in de krant stelt Bastiaan Rijpkema dat ontnemen van stemrecht aan mensen met een dubbele nationaliteit antidemocratisch is, wat ik niet vind. Vissers voorziet me van een mooi voorbeeld. Hij citeert een jongeman, achternaam Kessabi, die geboren is in Italië, maar Marokkaanse wortels heeft: ‘Als Italië en Marokko tegen elkaar zouden spelen, ben ik voor Marokko. Honderd procent. Marokko is mijn bloed.’ Die heeft vast niet op Meloni gestemd. Dat hoeft ook niet, er zijn natuurlijk minder radicale en toch echt Italiaanse politieke partijen. Maar toch, zijn loyaliteit gaat, bewezen, niet naar het land dat hem schoolde, bij ziekte verzorgde en tegen armoede beschermde. Hoeveel procent van de ‘Italianen’ stemt mèt Kessabi antiloyaal?

BRIEF AAN DE REDACTIE - BIJNA GEPUBLICEERD - Supporter Kessabi Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)