Vrouwenhaat (4)

Maar liefst drie ingezonden brieven in de zaterdageditie (22 juli 2023) over vrouwenhaat. Alledrie afkomstig uit de groep die het bestaan van vrouwenhaat (richting bijv. Kaag) totaal onderschrijft. Waarom is mijn inzending niet geplaatst als nummer 4? Was dat echt omdat ‘de ruimte om brieven te publiceren beperkt is’, zoals de afwijsreactie luidde? Of is de werkelijke reden toch wat ik in de laatste alinea van mijn inzending schreef: Dat de krant een bepaald narratief wil uitdragen, te weten dat het type vrouwenhaat dat Sigrid Kaag zou hebben getroffen werkelijk bestaat.

Kern van wat ik in mijn inzending schreef: Er is blijkbaar niemand op de redactie die eraan twijfelt dat Kaag écht getroffen werd door vrouwenhaat. De redactie had een factcheck moeten doen. Dan zou zijn gebleken dat daarvan slechts minimaal sprake was geweest.

Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)