Omtzigt en BBB

In 2017 werd de wet aangepast waardoor lijstverbindingen niet meer mochten. Echter, die wet is teruggedraaid en zodoende mogen lijstverbindingen weer. Ook Groenlinks en de PvdA maken er gebruik van. Zulke partijen blijven op de kieslijst apart vermeld worden, met ieder hun eigen kandidaten. Het voordeel zit hem er veelal in dat restzetelstemmen eerst naar de partij gaan waarmee een bondje is gesloten.

Ik raad Omtzigt aan een lijstverbinding aan te gaan met BBB. Zijn Nieuw Sociaal Contract zou dan op de kieslijst kunnen staan met, laten we zeggen, slechts 10 kandidaten. Krijgt hij genoeg stemmen voor 25 zetels (wellicht vooral ten koste van BBB)? Dan gaan er zomaar 15 naar juist die BBB. 

Bij het onderhandelen met Caroline heeft Pieter dan afgesproken wat dat zou moeten betekenen voor stemgedrag in de Tweede Kamer. 

Weer een probleem minder.

Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)