Tot woke gemaakt

Prima artikel van Sander van Walsum over de taaldwang van ‘ontwaakte activisten’. Wel had de auteur even de moeite kunnen nemen nader uit te leggen wat hij bedoelt met de ‘jacobijnse fase’ die is aangebroken. Daarom alsnog alhier de uitleg: De jacobijnen deden mee aan de Franse Revolutie en waren, onder aanvoering van Robespierre, verantwoordelijk voor tienduizenden doden. Hun inbreng staat bekend als de Jacobijnse Terreur.
Ik zie niet zo snel eenzelfde soort morbide ‘zuivering’ van de huidige elite plaatsvinden, maar wel ben ik gaan betwijfelen of wij écht betere mensen geworden zijn in de afgelopen 232 jaar. Juist bij de ‘ontwaakte activisten’ vermoed ik trekjes van Robespierre, over wie Mirabeau zei: “Deze man is gevaarlijk, want hij gelooft in alles wat hij zegt”.

Tot woke gemaakt -- Prima artikel van Sander van Walsum over de taaldwang van 'ontwaakte activisten'. Wel had de auteur even de moeite kunnen nemen nader uit te leggen wat hij bedoelt met de 'jacobijnse fase' ... Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)