Ombudsman over de identiteit van de Volkskrant

De ombudsman denkt te signaleren dat de lezers een linksere krant willen. Een linksere krant die nog duidelijker waarschuwt voor extreemrechts: ‘Die extreme opvattingen serieus neemt en waakt voor het normaliseren van het ontoelaatbare.’

Alsof de krant dat niet al jaren doet. Er gaat geen editie voorbij of de nodige legale en legitieme personen en partijen worden afgeserveerd als extreemrechts. Terwijl die op zo’n moment nog hemelsbreed verwijderd zijn van geweldsverheerlijking – essentieel onderdeel van écht extreemrechts gedachtengoed – en zo goed als zeker ook nooit zover zullen willen gaan.

‘De boodschap is gehoord, zegt hoofdredacteur Pieter Klok desgevraagd.’ Er komt een intern debat. Dat lezende bekruipt mij het gevoel dat het afserveren weleens nóg erger kan gaan worden. Mag ik als lezer sinds de jaren zeventig erbij aanschuiven?

BRIEF AAN DE REDACTIE - AFGEWEZEN Ombudsman over de identiteit van de Volkskrant Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)