Montagnier ‘bizar’?

De krant, c.q. het ANP, meldt dat Luc Montagnier, ontdekker van het aidsvirus, overleden is. Waarom toch acht de redactie het opportuun om te schrijven dat ‘zijn standpunten steeds bizarder werden’? Wat was er, zeker twee jaar geleden, bizar aan het vermoeden dat het coronavirus uit een Chinees lab kwam? Waarom toch deze nobelprijswinnaar postuum afbranden als bizar? Als de redactie dit verstaat onder objectieve journalistiek, dan heeft het echt niks begrepen van de grote onvrede die velen uiten over journalisten.

(NB. Bovenstaande was een commentaar op een klein bericht over Montagnier. Een dag later verscheen onderstaand, grotere artikel. Daarin wordt het woord ‘bizar’ niet gebruikt.)

MIJN BRIEF AAN DE KRANT - AFGEWEZEN Montagnier 'bizar'? Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)