Will Smith

In het redactioneel commentaar van woensdag 30 maart 2022 neemt ook De Volkskrant stelling inzake Will Smith’s klap aan Chris Rock tijdens de Oscar-uitreiking. Op zich is dat standpunt, wat mij betreft, okay. Maar de krant meent mijns inziens ten onrechte dat Rock’s grap een ‘smakeloze’ was. Op de keper beschouwd was het juist een positieve grap, door Smith’s vrouw voor te stellen als de volgende G.I. Jane. Demi Moore speelde die rol eerder en was toen met haar stoere, kaalgeschoren kop een positief rolmodel. Bovendien lijkt het erop dat Rock geen weet had van de alopecia. Smith had dus geen terechte reden om zich beledigd te voelen. Hij ging uit van een verkeerde, kwaadwillende interpretatie. Zoiets zien we natuurlijk vaak. De aangevallene is dan terecht verbouwereerd over die negatieve uitleg, terwijl de aanvaller uit misplaatst medeleven ook nog eens getroost wordt. Voer voor psychologen.

MIJN BRIEF AAN DE KRANT - AFGEWEZEN Will Smith Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)