Lonen omhoog?

De inflatie is heel hoog en dus mort men dat de lonen omhoog moeten. Ook de FNV (zaterdag, pag. 18) neigt die kant op te willen gaan. Maar mogelijk is het veel beter om deze inflatie als iets tijdelijks te bezien en de lonen vooral niet te verhogen. Als het inderdaad komt door tijdelijke gebeurtenissen, dan dalen de prijzen vanzelf weer. Zou je nu echter de lonen omhoog gooien, dan worden de gestegen prijzen automatisch definitief, zeker ten dele. Tel uit je winst met je ‘verhoogde loon’. Niet dus. Verder nadeel van zo’n loonsverhoging is dat gespaard geld inderdaad definitief minder waard wordt en dat beleggers zich gedwongen voelen tot nog riskanter beleggen.

BRIEF NAAR DE KRANT - AFGEWEZEN - Lonen omhoog? Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)