Dressuuramazone

Door een administratieve blunder van de internationale paardensportbond FEI zag Dinja van Liere haar olympische droom om met haar paard Hermès naar Tokio te gaan vervliegen. Het speelde al halverwege 2021, maar het is goed dat de krant er nog eens een, invoelend, artikel aan wijdt. Toch mis ik wel dat niet genoemd wordt waarom de FEI de blunder niet meteen wilde rechtzetten. Dus zocht ik dat op. Het vond, zo bleek me, dat de nationale bond en Van Liere zèlf de blunder nog op tijd hadden kunnen rechtzetten door de officiële inschrijvingspapieren beter te controleren.
Het doet me denken aan de blunder van Ajax inzake Haller. Goede les voor iedereen: Controleer inschrijfdocumenten driedubbel, tot in de kleinste puntjes. Want officiële sport-instanties betonen zich blijkbaar keihard en zonder ook maar enig menselijk inlevingsvermogen.
Wel rest de vraag of dit nieuw is of altijd al zo was. Als het nieuw is, hoe komt dan dan? En als het altijd al zo was, moet er dan niet eigenlijk correctieve wetgeving gaan komen?

Foutje stagiair met paardenpaspoort betekende geen Olympische Spelen voor Dinja van Liere Klik om te Tweeten
Laatste berichten van Peter van Lenth (alles zien)